Nu drar stallet mot Sprintermästaren!

jul 6, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet provar med en trio på Halmstad ikväll, varav en häst i självaste Sprintermästaren.

– 12 Lipari (lopp 3) var jättefin senast, det var en klar uppryckning och ett betydligt bättre tryck i honom än tidigare. Dels har han fått några lopp i kroppen nu och dels så slog barfotan väldigt fint ut, han är lite slapp i stilen och barfotabalansen gjorde att det flöt bättre för honom. Vi kör likadant igen och hästen känns fortsatt fin, men han är så klart bortlottad. Från bra läge hade jag trott på vettig chans men nu är det väl främst platschans.

– 3 Racing Mange (V75-2) sprang först banrekord på Billund och var sedan precis lika fin senast även om han fick stryk av en bra häst, men det är kul att han är nere och etablerar sig på elittider. Han gjorde dessutom prestationen i andra- och tredjespår och på innerspår är han kanske mogen en 1.10-tid? Jag tycker att han känns finalduglig från ett fint läge och åtminstone i försöket blir det inga ändringar.

– 12 Alfas da Vinci (V75-6) har många meter att plocka in, men å andra sidan är det istället ovanligt få hästar att runda för hans del och att det är tomt 20 meter framför är bara gynnsamt. Han är som han är i voltstart, men ensamma längst bak är fina förutsättningar för att vi ska komma iväg ok. Vi kör barfota fram och med norskt huvudlag som vanligt och jag tycker att han ska räknas ganska tidigt, det är min bästa chans för kvällen, konkluderar Jocke.

Leave a comment