Med halva upploppet..

jun 12, 2017   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Treårige hingsten Husse Boko (Chocolatier) tillhörde som tvååring det gäng som låg längst fram i träning men tråkigt nog skadade han sig i samband med tävlingsdebuten där han galopperade efter 300 meter.

Efter behandling tillhörde han det gäng som vi först provade att skicka på rehab-träning på vattenband i Kvarnby bakom Jägersro.

I dag var han tillbaka på tävlingsbanan och gjorde det på ett mycket övertygande sätt. Ett tråkigt fjärdespår byttes efter stryckning till ett klart bättre tredje, och det blev en säker avgång som sedan resulterade i spets i utgången av första sväng. Sedan fick han inte sitta ifred utan blev rejält uppvaktad och två hästar stack iväg. När så hotet gjorde bort sig med galopp vid upploppets början blev seger helt överlägsen via 13,5 sista 800 vilket var mycket bra då de yttre förutsättningarna inte var helt perfekta.

Segern gav Huselius Invest AB 50.000 kronor och segertiden 1.15,9 / 2140 volt var snygg.

Innan vi lämnade Halmstad för denna gång så lyckades vi också sätta dit Cantab´s Alfa (Cantab Hall) i kvällens avslutande lopp. Segern var värd 10.000 kronor och det är Godiva AB som både äger och har fött upp.

Jocke

Leave a comment