Han tycker att det är kul..

jun 15, 2017   //   by Joakim   //   Nyheter  //  No Comments

Nioårige Alfas da Vinci (Orlando Vici) gjorde under onsdagskvällen sin hundrade start och löste det på bästa sätt genom att elegant spurta till en enkel seger.

Marginalen skrevs till tre längder över den lite ovanliga distansen 3600 meter (3,7 för vår del) och segertiden 1.14,9 vilka var lika med nytt banrekord. Tre längder som med en större bana, med vidare svängar och ett längre upplopp hade blivit ännu fler. Det är nu hög tid att även i Sverige bygga en bana typ Vincennes där inte startspåren är näst intill helt avgörande. 

I och med dagens prischeck på 70.000 kronor så klev hedershästen Alfas da Vinci över 5 miljoner kronor i intjänade pengar och det är fantastiskt kul att ha en häst som vid nio års ålder och 100 starter innanför västen fortfarande tycker att det här med travtävlingar är lattjo lajban.

Jocke

Leave a comment