Gott om starthästar på hemmaplan ikväll!

jun 20, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ett helt gäng på hemmaplan ikväll.

  5 Lipari (lopp 1) är lite på gång tycker jag, det är en stor häst som behövt några lopp och han känns fin i alla fall tycker jag. Nu blir det första gången bakom bil men vi kommer att vara med i bilprov innan tävlingarna och jag tror inte att det kommer att störa honom. Inga ändringar är aktuella.

 4 Blue Racer Ås (lopp 2) gjorde debut för mig och på skandinavisk mark senast och jag var rätt nöjd faktiskt. Hon hade haft en del problem innan och var av den anledningen inte vässad så jag är rätt säker på att hon ska vara vassare idag. Sedan är det ju dessutom mer bekanta förutsättningar för henne idag även om jag inte tyckte att hon hade några problem varken med voltstart eller full distans senast heller. Svårbedömd, men hon kommer att vara bättre än senast och vi ändrar inget.

 9 Esprit Sisu (lopp 3) ligger jag lite lågt med… Det är en fin häst med kapacitet men han är lite bråkig och stökig och att vi startar bakom hästar tror jag är ett klart minus. Vi var inne på Jägersro och provade startbilen i förra veckan och det gick inte heller klockrent, han galopperade en del och så. Formen är nog bra men det känns som att det kan bli lite vad som helst den här gången. Inga ändringar.

 9 Xlnt Chili Tripel (V64-1) höll mycket bra senast efter tufft tempo i ledningen och jag är så gott som alltid nöjd med den här hästen. Han har tagit det på ett bra sätt också, men visst är det lite synd att vi drog ett bakspår eftersom han är så startsnabb. Men det kan också vara ett bra smygläge och jag har nog mer respekt för Victory Kåsgård än Sahara One då jag tycker att det ser ut att kunna bli lite körning. Det är troligt att vi anmäler barfota runt om ikväll och sedan tar vi beslutet efter värmning. Men han gick 1.11 blankt med bakskorna senast och det är framskorna som är viktiga. Jag känner mig inte helt avsågad.

 1 Lookslikeaqueen (V64-6) var bra senast igen och gick inte heller riktigt tom. Hon är inne i en bra period helt enkelt. Däremot är hon lite stökig och svår från sådana här lägen och jag kan nog inte fokusera på någon spetsstrid utan främst att få iväg henne, hon galopperade och blev stressad när vi hade spår två på Halmstad för tre starter sedan till exempel. Inga ändringar och hon borde ha chans om det löser sig på något annat sätt.

 3 Cantabs Alfa (lopp 11) fick äntligen vinna senast och var klart uppåt måste jag säga. Hon har inte alls tagit i tidigare men nu var det en helt annan inspiration och gåvilja i henne utan att vi hade ändrat något eller så. Det gör vi inte nu heller och om hon bara åter är lika fin så finns förutsättningar för att vinna fler lopp. Jag tror inte att det faktum att hon nu är lärlingskörd påverkar henne negativt heller, konstaterar Jocke.  

Leave a comment