Hästarna på hemmaplan ikväll

maj 17, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet selar ut en kvintett hemma på Jägersro ikväll och här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

 5 Right Broline (lopp 4) och 2 Gent Quattro har jag i samma lopp, och där tycker jag att Right Broline har den klart bättre chansen. Han gick starkt efter sen lucka och står fint till här i en passande proposition. Formen är alltså bara bra och jag skulle nog vilja sträcka mig till att han har ganska vettig segerchans på pappret. Vi kör på optimala barfota runt om igen och ändrar inget. Gent Quattro å sin sida var inblandad i en trång situation senast och är lite feg i sådana lägen, så det ändade i galopp. Han känns annars bra och det är rätt förutsättningar med få hästar på startfållan men jag tror som sagt att min andra normalt sett är före i mål.

 2 Uptothe Chapel (V86-1) gjorde ett riktigt bra lopp senast och rekordsänkte en del på barfota, jag körde ju inte själv men upplevde att det blev en liten extraväxel och ambitionen är att köra likadant ikväll. Han gillar distansen och fick ett perfekt spår, men det är öppen klass och han står lite småhårt inne. Han kan säkert putsa på sitt rekord lite till men det måste han också göra för att vara aktuell här och jag tror inte att det är någon het segerchans direkt.

 3 Croquet Rose (V86-3) har inte riktigt fått till det hos mig och på svensk mark ännu. Hon hade tränat bra inför debuten för mig men kanske överskattade jag hennes rutin och förmågor och hon har visat sig inte riktigt vara så färdig för tävling som det hade känts på rakbanan. Nu har hon dock fått en månadslång tävlingspaus där vi gnuggat på i två provlopp där det snabbaste gick i trakterna kring 1.14. Jag är ganska säker på att hon kommer att tävla lite bättre den här gången men samtidigt måste det till en ganska markant bättring för att kännas aktuell, och innan hon visat sådan slår vi lite ur underläge. Läget är bra men hon känns inte som någon startraket och vi söker position. Inga ändringar.

 1 Kash´s Cantab (V86-7) var i alla fall lugnare senast än gången innan då han bara exploderade och rusade. Men det var ändå länge sedan han gjorde ett riktigt bra lopp nu och han behöver rycka upp sig även han. Läget blev i alla fall rätt och vi smyger med lite lagom och försöker hålla honom lugn i första hand. Vi kör barfota fram och med samma grejer och skulle han ta en plats är jag helnöjd, avslutar Jocke.

Leave a comment