Hästar på två banor ikväll!

maj 3, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng ikväll – på både Solvalla och Jägersro! Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se

8 Lorenco (lopp 1 Jägersro) är omogen men har viss kapacitet måste jag säga. I det ena kvalloppet fick han panik, och samma senast bakom bilen. Vi har ändrat en del i upplägg och utrustning efter det och jag hoppas och tror att han ska sköta sig för då skulle han kunna vara med och göra upp. Men jag litar inte på honom än.

2 Batman Godiva (lopp 5 Jägersro) är rätt så jämbördig med 6 Esprit Sisu. Den förstnämnde var tidigare kan man säga, men den andra har kommit ikapp. Batman har gått väldigt bra just på Jägersro men svikit på bortaplan. Där har vi en del att jobba med, men nu passar ju förutsättningarna. Han är hygglig ut bakom bilen och tränar fortsatt bra. Inga ändringar. Esprit Sisu blev störd till galoppen senast och det var inte hans fel. Även han tränar bra och jag tycker att det ska bli spännande själv att se vem som är först i mål av dem. Inga förändringar heller på Esprit. Av konkurrenterna har jag störst respekt för Lars I:s.

6 Uptothe Chapel (V86-5) räckte inte riktigt till på V75 senast men går allra bäst på 1600 meter så jag är mer optimist nu. Jag är nöjd i jobben efteråt och det har inte varit några bakslag under de här veckorna som förflutit. Om banan är fin ikväll så ska vi rycka alla skorna för första gången och det är alltid spännande att se effekten när man gör det första gången. Jag tycker att uppgiften ser bra ut.

11 Spring Moon (V86-6) får nog svårt från det där läget men håller fin form i alla fall och det kändes rätt att skicka upp henne till Solvalla då detta Diamantstoförsök passar henne perfekt propositionsmässigt och hon är inte så långt borta från finalen tack vare fjärdeplatsen senast. Hon är inte bättre än de andra, men heller inte sämre. Det går dock knappast att tro på sådan tur så att det räcker till seger. Inga ändringar.

1 Xanthis B.Good (lopp 11 Solvalla) har gjort det bra och inledde med två raka i enkla gäng innan han fick stryk av en kanonbra häst näst senast, och senast var det inte riktigt hans distans. Han var rätt kvick ut senast och borde kunna hamna bra till här. Han verkar fortsatt fin i alla fall och det är inget nytt planerat. Han kan duga en bit men jag kan ju inte motståndet, avslutar Jocke.

Leave a comment