En trio där alla har viss chans på V75 Örebro!

maj 5, 2017   //   by Joakim   //   Okategoriserade  //  No Comments

På lördagen selar stallet ut tre hästar på V75.

10 Xlnt Chili Tripel (V75-1) är opererad i benen under sitt långa uppehåll och har verkligen kommit tillbaka med dunder och brak genom att ta två segrar i rad. Jag kan väl inte direkt hävda att han känns bättre än innan, men det känns att han är tillbaka i alla fall och det räcker gott. Vi kör barfota runt om och med samma grejer och får han rätt lopp så har han ju visat tidigare att han håller god rikstotoklass, men det är alltid svårt att räkna på från bakspår på Örebro.

8 Winner´s Wine (V75-2) fungerade inte på V75 senast men det var inga fel på hästen utan snarare en del ytter omständigheter som spelade in och spåret var inte bra för honom den gången, och efter det återfick han aldrig balansen riktigt. Senast var han riktigt fin vid seger igen och visade att formen är konstant. Jag gillar verkligen den här hästen och han borde vara aktuell i ett jämnt lopp. Det är voltstart igen men med ett betydligt bättre spår och vi siktar i första hand på att ta oss loss och ut. Eftersom han fungerat så fint gör jag inga ändringar och han räknas.

10 Alfas da Vinci (V75-7) var helt ok i årsdebuten som tvåa i ett lopp som inte riktigt blev kört för att passa honom, men nu senast var det verkligen det rätta trycket i honom igen och nu känns det som att han börjar närma sig formen på allvar. Han är fortfarande inte någon större vän av voltstart men börjar kanske lära sig något i alla fall och var vettigt med senast, men han är fortfarande sämst i hela mitt stall på voltstart. Vi körde med skor senast då banan var hård och han är väldigt bankänslig den här. Jag kan inte säga på förhand om det blir skor eller barfota fram men jag vill verkligen avdramatisera det här med skoryck på Alfas, för hans del handlar det helt och hållet om balans i förhållande till banunderlag. Så spelarna kan lita helt på att han går med den balans som är optimal för de aktuella förutsättningarna. Han går alltid med norskt huvudlag numera, men om det blir vanlig vagn eller jänkarvagn bestämmer jag också senast. Han räknas bakom Sauveur, säger Joakim.

Leave a comment