Gott om chanser från stallet denna V75-lördag!

apr 7, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett helt gäng på hemmaplan. Här är senaste nytt – i samarbete med spelarservice.se.

1 Kash´s Cantab (V4-1) gjorde årsdebut senast men det blev svårt när det gick oerhört fort sista halvvarvet. Nu har han lopp i kroppen och möter enklare hästar, men han är fortfarande lite färsk i monté och det finns lite att göra där men vi tror att han kommer att fixa det bättre nu efter lite småkorrigeringar. Men det såg ut att vara rätt bra hästar emot ändå här och jag vill avvakta och se lite hur han hanterar monté framöver innan man vågar ta in för mycket luft.

3 Racing Mange (V4-2) var rätt bra i årsdebuten utan att vara påställd för stordåd, han gick 1.10,5 s 1000 m och får mer än godkänt. Det var ett skönt besked och han är normalt ännu vassare nu även om det är svårbedömt exakt hur mycket han går framåt. Han möter ungefär samma hästar igen men fältet är litet och jag tror på en ny vettig prestation. Nu blir det första 2640 m och det tror jag passar. Vi gör inga ändringar och det blir spännande, tanken är så klart att han ska bli lite vassare för varje start eftersom vi valt upplägget att mer starta igång honom.

5 Spring Moon (V4-3) fick ett lite bökigt lopp senast med tredjespår fram till dödens men höll ändå bra på en topptid. Hon håller fin form tycker jag men möter några bra hästar igen och är en av de som räknas. Barfota fram senast är helt klart en plusvariant, det visade hon redan ifjol, så vi kör likadant igen. Inga ändringar i övrigt.

12 Don Crowe (V75-1) var det ett litet fall framåt för senast och han är på väg åt rätt håll. Nu har vi bakspår vilket är krångligt men å andra sidan manar det till det smyglopp han behöver i de här sammanhangen. Jag tycker att hästen är bäst på 2140 m men han har vunnit över tre varv så statistiken talar väl för att han ändå gör ett bra lopp. Några ändringar är inte planerade men det är inte säkert, jag ska fundera. Jag tror inte att han vinner ett sådant här lopp oavsett utan vi slår lite ur underläge.

6 Likasi (V75-2) har varit ok i två starter för mig efter vinterträning nere i Tyskland. Här fick vi fina förutsättningar då hon är väldigt startsnabb och jag hoppas att hon kan slinka ner i slagläge. Jag tror ändå att hon får svårt att vinna normalt sett och vi ändrar inget. Rent taktiskt får Timo göra precis som han vill men det verkar tydligen vara snabba hästar invändigt också. Hon har viss fart den här ändå och hon går barfota igen mest sannolikt.

4 Winners Wine (V75-4) var riktigt fin senast och känns väldigt fin i träningen så jag håller det som min bästa chans i hela omgången. Han hade inte startat på nästan ett år innan senast men hade tränat bra inför senast och helt överraskande var det inte att han levererade så pass bra direkt. Han har visat att han är lite extra och han kommer nog klättra i klasserna ganska snabbt är känslan, men det kanske gäller fler i ett sådant här lopp? Spåret är jag inte så nöjd med, det kanske inte är direkt galopprisk men han kanske inte kan öppna så snabbt och det kan ju ändå ligga honom i fatet i ett sådant här gäng. Samma skor som vanligt och vi gör inga ändringar i övrigt heller. 9 Uptothe Chapel i samma lopp gick klart bra senast efter sen lucka och hann inte gå trött heller. Formmässigt är han där han ska vara och är ett skrällbud om favoriterna skulle komma bort. Inga ändringar den här gången, men jag har lite funderingar på att dra lite växlar längre fram möjligen. Den här gången tror jag lite mer på Winners Wine men anar att Uptothe Chapel också gör ett bra lopp.

4 Iago Zon (V75-7) jagade upp sig lite för mycket i lördags och brände sitt bästa krut, det var synd för han kändes klart fin i övrigt och håller fortsatt riktigt fin form. Nu är det mycket på pluskontot tycker jag med hemmaplan och kort distans och jag är inte främmande för att han dyker upp i striden nu istället. Jag ändrar inget och täta starter är ok. Däremot verkar de snabba invändigt och vi får se hur det löser sig med positionerna. Men jag tycker nog att Iago Zon ska streckas, menar Jocke.

Leave a comment