Flera chanser på hemmaplan ikväll!

apr 26, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett litet gäng ikväll och det är chanser både på och utanför kupongen. Senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

 6 Miss Marbel (lopp 1) är en plusvariant till debutant som vi väntat lite med efter kvalet eftersom hon är av lite större modell. Det är ju spännande stam på henne då båda föräldrarna tävlade för mig och då hon har ett syskon som lyckats ganska bra så här långt hos Kolgjini. Hon är gediget jobbad och har gått 1.17/1600 inför den här starten då det var länge sedan kvalet. Hon ska nog räknas ganska tidigt direkt.

 10 Looks Likeaqueen (lopp 2) är lite temperamentsfull och svår att hantera ibland. I årsdebuten blev det bara pannkaka men näst senast var hon tapper. Nu senast avslutade hon bra från dåligt läge. Hon håller nog form men har återigen ett dåligt läge och det är väl inte direkt kanonchans på pappret utan jag är huvudsakligen nöjd om hon fungerar som hon ska.

 10 El Faro (lopp 5) är lite knepig i uppförandet och prestationerna även han, men det var ett fall framåt senast där han avslutade bra. Men han är lite omogen i agerandet. Han har ridtränats mycket och varit fin då så vi testade att montékvala näst senast, men han var inte lika fin då som vi hade hoppats och trott så nu är vi tillbaka för sulky igen och väntar med eventuella montéstarter. Nu blir det första barfota runt om ikväll och jag hoppas att det ska ge någon effekt men det finns också risker med allt nytt för den här hästen.

 2 Devs Daffodil (V86-3) är bra och man kan säga att hon nu gör det som 9 Saliga i samma lopp gjorde för ett par månader sedan så de är nog ganska jämna. När det gäller kuskvalet är det alltid en massa hänsyn som ska tas, men jag hade kunnat köra vilken som. Det är dessutom bildebut för Devs Daffodil så då är det skönt att känna på henne själv. Hon kommer att vara med i bilproven innan och ska nog fixa det. Saliga har inte startat på en dryg månad, jag tycker kanske att hon borde ha vunnit senast efter den fina löpningen men hon var ändå ok, det var ju också första långresan. Det är en lång säsong vi har framför oss så hon fick ta igen sig några veckor och det är därför det blivit lite långt mellan starterna helt enkelt, och hon tränar fint. Inga ändringar och jag tycker att de har jämngod chans – den som får bästa loppet av de två är nog först i mål av dem.

 1 Iago Zon (V86-5) blev det helt fel för näst senast i Stockholm men senast visade han ju kanonform igen och efter det har han varit bara fin i jobben också. Han har ju som alla vet hög kapacitet men han brottas huvudsakligen med sitt temperament och innerspår kan ju vara både bra och dåligt. Han är startsnabb och har spetsat från det här läget tidigare och det får bli taktiken igen även om jag tror att han är vassare i ryggar över full distans. Vi får försöka lugna ner honom efter 400-500 m för det går ju inte att spurta i två varv. Vi kör med samma balans och samma utrustning som på slutet och visst tycker jag att det ser ut som en ganska bra chans, medger Jocke.    

Leave a comment