Torsdagsutflykt till Åby!

mar 16, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har tre hästar till start under torsdagen på Åby.

11 Sambuco (V64-3) är inte helt lätt att komma underfund med och till dess att han visar att han kan sköta sig så ska han nog hanteras med lite försiktighet av spelarna. Han tränar bra och allting men i lopp knyter det sig ofta på ett eller annat sätt. Vi småkorrigerar en del grejer som vi inte behöver ta i detalj, men bland annat blir det skor åtminstone fram nu men kanske runt om. Läget är kanske passande då vi fokuserar på att köra felfritt och lång distans kanske kan vara positivt på så sätt att det blir lite lägre tempobild på det hela. Men jag tror som sagt inte på någon större chans tills vidare.

1 Uptothe Chapel (V64-4) var helt ok senast från svårt läge, ofta har han ju haft ganska tråkiga lägen men nu har vi äntligen fått ett spännande läge. Hur han öppnar ur volten är lite svårbedömt, men jag tror nog att han ska kunna kliva iväg vettigt och vi gör väl ett försök. Bara han öppnar snabbt så har man ju många valmöjligheter från ett sådant här läge på Åby, men kan jag så skulle jag gärna vilja köra i ledningen. Vi gör inga ändringar och skorna sitter på även tills vidare. Han tränar bra och det ska bli spännande att se hur långt det kan räcka och det är nog min bästa chans under kvällen.

4 Science Brodda (V64-5) har varit hem till ägaren en sväng och nu åter gjort två starter för mig efter långt uppehåll. I den första var hon helt ok men nu senast var hon aldrig på humör någon gång egentligen och det verkade som att hon hade en dålig dag. Hon bör bli allt bättre men spår fyra är så klart ingen höjdare. Jag kommer att göra lite småkorrigeringar även på henne och bland annat ska vi byta bett. Det är väl ingen stekhet chans mot tuffa hästar på tillägg men hon har lite i sig i grund och botten, avslutar Jocke.

Leave a comment