Till Kalmar med två V75-möjligheter

mar 3, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet åker till Kalmar med två hästar på V75.

1 Right Broline (V75-1) gjorde det bra senast, jag körde ju inte själv men han fick det lopp han ska ha och avgjorde ganska lättsamt. Allt verkar bra med hästen efter det och nu provar vi V75 när det avgörs i närområdet och han har form, men han är ingen riktig stayer och jag har ändå lite svårt att kanske se honom räcka hela vägen fram till seger just över lång distans i rikstoton. Han fick bästa möjliga spår i volten i alla fall och jag tror att han kan kliva iväg bra, men jag vill inte ha någon ledning ens om jag lyckas hålla upp den utan över den här distansen och i det här sällskapet ska han smygas. Jag hoppas på en ryggresa i främre träffen och den här gången blir det barfota fram vilket är lite plus jämfört med de senaste starterna, säger Jocke.

10 Iago Zon (V75-6) var inte som allra bäst senast och har av den anledningen fått en lite extra lång tävlingspaus. Det är kanske inte optimalt men han har tränat bra och har även gått lite tuffare här på slutet. Jag är klart nöjd med honom och rent formmässigt tror jag inte att han är något direkt sämre än när han började starta hos mig. Nu blir det också barfota bak vilket är en liten plusväxel. I övrigt ändrar jag inget. Hade vi dragit framspår hade jag trott på absolut toppchans, nu har vi bakspår på kort och vi är utelämnade till vad de andra hittar på. Ska man värdera chanserna så är ändå Iago Zon den lite hetare vinnarkandidaten av mina två, säger Jocke.

Leave a comment