Gott om chanser när kosan styrs mot Kalmar!

mar 31, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Det är bland annat dags för Alfas da Vincis årsdebut ikväll på Kalmar. (intervjuer i samarbete med spelarservice.se)

 7 Esprit Sisu (lopp 1) är en fin häst men också lite av en strulpelle, det är en riktig liten Ready Cash:are kan man säga. Han krånglade i ett kval men skötte sig senast. Han lär sig väl hela tiden men är fortfarande i behov av rutin och det är ingen man vågar ställa några krav på. Han är dessutom lite svår i volt men känslan är att springspår ändå blev rätt bra i det avseendet. Springa kan han i grund och botten men det mesta är svårbedömt.

 7 Undine Kronos (lopp 2) är annorlunda, även hon har haft sina problem men det är snarare med kroppen än det mentala och hon har hunnit bli fyra år. Nu kommer hon allt mer i jobben och så där men är inte så tufft drillad och vi startar igång henne lite nu. Även det här är en fin häst även om jag inte är så säker på att det är något för spelarna i just den här starten.

 7 Alfas da Vinci (V64-1) gör spännande årsdebut, han har haft en bra vinter och känns väldigt bra. Han vann ju sin årsdebut direkt ifjol och då jag inte har något att klaga på så hoppas jag att han levererar en fin insats direkt. Förra året var lite av ett mellanår då det strulade hela våren och blev punktering i SM, men jag hoppas att han har minst n bra säsong till i sig. Känslan är att bra hästar behåller sin högstanivå långt upp i åldern men kanske tappar lite av jämnheten. Vi får se, han har i alla fall gått vå sulkyjobb också inför det här och går barfota fram direkt så visst tror jag att han svarar för en fin insats i ett passande litet fält.

 7 Porsche Commercial (V64-2) är ny hos mig, jag har haft honom i fyra-fem veckor och det är en riktigt trevlig häst som jobbar starkt måste jag säga. Han känns klart vettig faktiskt och vi kör barfota runt om direkt. Chansbedömning vill jag dock inte ge mig in på förrän jag känt på honom i lopp och det är också lite ovisst var vi hamnar med spår långt ut på vingen. Men han borde vara lite aktuell.

 9 Unter Uns (V64-3) var med i ett lopp som blev stentufft i årsdebuten och hon var ju inte alls preppad för att springa 1.12 full väg. Nu hakade hon på bra ändå på fin tid och tack och lov via ett snällt lopp så känslan är ändå att hon kom ur det hela bra och hon ser fin ut efteråt också, hon känns till och med ytterligare skärpt och inspirerad i jobben så det är positivt. Vi fortsätter med skor i åtminstone denna start också, jag är inte säker på att hon är så mycket bättre barfota men definitivt mer instabil. Så vi skippar det i det här läget.

 12 Croquet Rose (V64-5) fick jag in runt lucia och hon har fått träna på, det är en liten läcker och spänstig sak som har lätt för sig och verkligen skött jobben på ett bra sätt. Däremot har hon aldrig ens varit inne på Jägersro utan vi har tränat på här hemma på gården. Nu är det dags att starta och det ska bli spännande och kul tycker jag, fartmässigt skulle hon kunna tänkas levererar bra direkt men man ska också komma ihåg att det är mycket nytt med både voltstart och full distans.

 13 Sandsjöns Revenue (V64-6) håller fortsatt form av jobben och allt annat att döma, men han har verkligen inte fått något utbyte av årets säsong ännu. Näst senast hade han innerspår bakom bilen och då tror jag att både kusken och hästen blev lite för ivriga, och nu senast fick han ju stryk regelrätt av Johans häst som vi möter igen och som väl blir favorit? Normalt sett blir den kanske svår att slå igen men min häst känns i alla fall fortsatt bra och vi kör barfota runt om och med samma grejer igen, säger Jocke.

Leave a comment