Gott om chanser inför kvällen!

mar 7, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har gott om hästar ute på Jägersro ikväll. Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

4 Devs Daffodil (lopp 1) har haft det lätt för sig hela tiden och skött sin träning på ett bra sätt. Hon är inte så hårt drillad än och kvalet är det snabbaste hon gått. Jag hoppas att hon svarar för en vettig prestation direkt och hon kan faktiskt rent av vara min bästa chans under kvällen då det är en trevlig madame som sagt. Debutanter är dock alltid svårbedömda och även med en invändig strykning som är till stor fördel för oss så är hon dessutom svårbedömd från start.

7 Spring Moon (V64-1) var helt ok senast i en snabb avslutning, vinnaren vann på låga 1.12 i ett lopp som bara gick fortare och fortare hela vägen hem. Hon är kanske allra vassast på kort men har vunnit på medel och det är helt ok, vi hoppas att det här loppet ska passa henne bättre än senast och hon borde kunna dyka upp i främre träffen. Jag tycker att hon ska ha chans då formen är god. Skor och samma grejer.

1 Sandsjöns Revenue (V64-2) gick bra senast efter ett offensivt upplägg från start, jag ville gärna testa honom i ledningen den gången eftersom han agerat lite flegmatiskt. Det blev lite långt hem efter en 1.10-öppning och han fick bara stryk av en bra häst. Nu kan vi knappast svara Celebrity Lane men kusken får prova en bit i alla fall och skulle vi förmodligen hålla upp så tror jag det vore intressant över distansen denna gång. Jag tror dock att det blir rygglopp denna gång så får vi se hur det löser sig till slut. Nu kör vi troligen barfota runt om och det kan vara en liten växel, och det blir första gången för mig. Vettig chans.

6 Alfas Heureka (V64-3) sköter träningen bra inför debuten för mig. Det är en rätt okomplicerad häst som jag haft sedan senaste starten ungefär. Vi har kört 1.15/1600 m i provlopp och han var fin då. Det ska bli intressant att se vad han presterar nu direkt men han är svårbedömd. Vi siktar på barfota runt om direkt men det är ju inte nytt för honom och han är nog ganska jämn med den jag kör själv, kanske är han till och med lite hetare. Det är så mycket om och men med den andra. 10 Devs Dragon kör jag själv eftersom han är lite speciell av sig och hoppar ofta. Han har varit ifrån lite grann nu och är inte toppad inför detta så vi startar igång kan man nog säga. Han är lite skör och vi har mycket att jobba på så vi är inte riktigt där än. Bakspår är väl ok, det spelar inte så stor roll för honom. Vi kör med skor runt om och samma grejer igen.

6 Gent Quattro (V64-4) hade spår tolv i onsdags och hamnade punschigt på det. Det loppet kan vi i princip glömma men han kändes fin och är lite på gång. Nu har han ett bättre läge och han är inte så tokig ut, så det är lite mer upp till honom själv denna gång. Jag tror inte att det är någon het vinstchans ikväll utan mer platschans kanske. Inga ändringar.

5 Xlnt Conways Class (V64-5) årsdebuterar och är inte vässad för stordåd, men det här var det enda passande lopp som han hade på en längre tid så vi startar igång här. Det är en bra tävlingshäst och han gör mig sällan besviken, men jag skulle ändå bli förvånad om han vann direkt i den här klassen faktiskt. Vi har kört 1.20 och han går barfota fram nu ikväll.

1 Looks Likeaqueen (V64-6) kom efter en halsoperation i höstas och vi har gett henne tid. Hon har gått 1.15/1600 meter i provlopp och svarade för en bra avslutning då men var lite seg från start. Det är inget optimalt läge och hon kommer nog att tappa lite men är gynnad av det lilla fältet istället. Jag ställer inga direkta krav på henne men det är en fin häst som förhoppningsvis kan få en spännande säsong. Skor runt om nu i årsdebuten. 7 Unter Uns i samma lopp har inte startat sedan Oakskvalen och hon fick gå till hyfsat tidig vintervila då hon var igång länge ifjol. Hon har skött träningen bra i höst och vinter och vi har dragit upp träningen lite mer på slutet. Vi försöker dra igång henne lite lugnt och hon har gått lite snabbare intervaller bara inför detta, och i dessa har hon i alla fall känts bra. Vi kör med skor så här i första starten och mina är rätt jämna, säger Jocke.

Leave a comment