Kosan styrs mot Kalmar denna fredag!

feb 17, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

 6 Sharifa (lopp 1) har jag haft sedan i maj, hon gick till mig direkt efter den senaste starten. Jag har alltså haft henne länge och tagit det långsamt då hon haft mycket problem. Hon är inte jättehårt jobbad inför detta men vi har i alla fall tränat mycket. Hon är lite skör. Hon har mycket galopper sedan tidigare och jag vill nog se hur hon hanterar tävlingsmomentet för hon har inte varit helt stabil i träning heller. Vi skyndar nog långsamt och jag ställer inte så stora krav, men läget är bra och vi tar det här som ett test. I grund och botten känns det som att det finns viss kapacitet.

 7 Fuxa Håleryd (V64-2) var inte så konkurrenskraftig som jag hade tänkt mig senast, men den här uppgiften är bättre och jag tror att hon ska vara vassare med loppet dessutom. Nu slipper hon de hingstar och V75-hästar hon mötte senast och visst är uppgiften enklare. Det var dock länge sedan hon vann och man ska inte ställa för höga krav men hon gör nog i alla fall ett förbättrat lopp. Inga ändringar.

 11 Uptothechapel (V64-5) är min bästa chans för kvällen, han var riktigt rejäl senast från dödens och han utstrålade ett riktigt formintryck. Det fanns ingen speciell faktor att peka på men han är på rätt väg helt enkelt. Nu är det ett krångligt läge som bjuds men värsta konkurrenten har ett lika dåligt läge som vi som det ser ut och jag hoppas att vi ska kunna vara i striden. Hästen ser fortsatt fin ut i jobben och vi gör inga ändringar.


 6 Don Crowe (V64-6) är min andra SHL-häst. Det har väl inte direkt slagit gnistor så här långt och vi har lite att jobba på fortfarande men jag tror att det kan bli bättre med något lopp ytterligare i kroppen och vi gör inga ändringar här. Han är medelsnabb bakom bilen och vi får se var vi hamnar, men jag tror inte riktigt att han är där än och det är väl ingen jättechans. Jag tror dock att det finns utveckling framöver och han ser fin ut i träning, säger Jocke.

Leave a comment