Flera chanser på hemmaplan ikväll!

feb 15, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett helt litet gäng på hemmaplan så klart, bara en inom V86 men vi tar det från början.

– Jag har både 3 Spring Moon (lopp 2) och 5 Get Lucky Pellini i samma lopp, jag tycker att de är väldigt svåra att skilja på och jag skulle inte vilja gissa på vem som är först i mål. Jag kör själv Spring Moon eftersom hon är lite knepig och senast var hon verkligen inte på humör. Hon gjorde bort sig redan i uppsamlingen bakom bilen och var alldeles för stressad och inte alls i balans. Jag hoppas att det var en engångsföreteelse och hon känns bra i jobben och så och är bra igång, men jag vill känna på henne själv igen den här gången för att se att hon sköter sig. Vi gör inga ändringar och hon är svårbedömd. Hon är nog kanske snabbare från start än Get Lucky Pellini och fick helt rätt läge. Den senare tror jag är lite bättre än raden, hon gillade inte alls lång distans senast och att det är ett helt varv kortare den här gången ser jag som ett klart plus. Hon har fått pusta en månad men är fullt tränad och fick även gå ett varv i 1.17-tempo i förra veckan och då var jag nöjd. Inga ändringar och vi hoppas att hon är vassare den här gången när det är rätt förutsättningar.

 1 Saliga (lopp 3) är kanske min bästa chans på förhand, hon är obesegrad i två raka och har varit hårt spelad. Hon är duktig och visade senast att hon hade gått fram en del med debutloppet och avgjorde lätt. Hon är talangfull men det kanske också är rätt kvällar hon har varit ute och nu när motståndet hårdnar så blir det ett litet test på hennes kunnande, men uppgiften ser spännande ut och hon står intressant till med kanske värsta konkurrenten på samma start. Jag tror att den spetsar och kan vi tassa med där bakom blir det intressant. Inga ändringar är planerade och hon känns fortsatt fin.

 3 Gent Quattro (lopp 4) skötte sig fint senast och kändes ok även om han kanske behövde loppet också efter sporadiskt startande och paus. Det är inte benen han har problem med utan man kan nog mer sammanfatta det med att han haft lite dåligt självförtroende och kanske inte nyttjat sig fullt ut och på rätt sätt. Det känns dock som att han är inne i en bättre period nu och då ska det också bli intressant att börja starta lite igen. En platschans kan det nog vara och det blir inga ändringar.

 4 Wilma Laser (lopp 5) inledde väldigt bra hos mig och jag tycker inte att hon varit direkt sämre på slutet även om framgångarna uteblivt, men hon har varit ute i svårare uppgifter och haft en del otur också. Hon känns i alla fall fortsatt fin i träningen och uppgiften ser intressant ut så till vida att hon fått ett betydligt bättre läge än värsta konkurrenterna. Inga konstigheter när det gäller balans och utrustning och hon kan nog vara en luring.

 5 Very Esterel (V86-1) var inte som bäst senast, jag tror att det blev lite täta starter där och han var rent ut sagt svag skulle jag nog vilja påstå. Han fick pusta kort men har sedan tränat på och jag har dragit upp träningen successivt och är nöjd med hur pass han är förberedd även om vi inte sprängt ljudvallen kanske. Det blir intressant att prova tre varv eftersom han är stark och lite ospeedig men om det är en direkt fördel vet man ju inte förrän de har provat, men han har varit fin på 2640 m och jag tror att han ska fixa det bra. Läget är rätt ok även om han bara är medel ut och han är knappast något spetsbud. Sedan får vi se hur långt det räcker, men loppet såg öppet ut och jag tror att hästen kommer att prestera, säger Jocke.

Leave a comment