En kvartett på hemmaplan ikväll!

feb 28, 2017   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet selar ut fyra hästar i samband med V64-tävlingarna på Jägersro ikväll och här är senaste nytt – i samarbete med www.spelarservice.se.

 5 Batman Godiva (lopp 1) vann på ett trevligt sätt i debuten men hade inte sin bästa dag i snömodden på Åby senast och jag tror att vi kan stryka ett streck över den prestationen. Han känns i alla fall fortsatt fin i jobben och jag tycker att det här är en lovande och trevlig häst för framtiden. Sedan är det alltid svårt att bedöma chanserna med en på start som har kvalat på 1.17 där framme, en sådan kan ju vara hur bra som helst men det är få hästar i loppet så tillägget är inte så farligt och min vann ändå lättsamt på en 1.16-tid i debuten och det fanns nog lite mer att hämta på det. Inga ändringar.

 3 Sharifah (lopp 3) gjorde debut för mig senast efter långt uppehåll och hon var inte vässad för några stordåd. Framför allt var hon inte alls bra i provstarterna där hon galopperade och inte riktigt fungerade, så väl i loppet tog jag en safetystart och hon höll väl sedan farten ok med tanke på den jobbiga resa hon fick. Hästen har en del i sig men spänner sig lite i loppsammanhang verkar det som. Till den här starten kommer jag att ändra lite i balansen och tynga ner henne och hoppas att hon ska sköta sig bättre. Tills vidare slår vi lite ur underläge, jag vill lära mig hur hon fungerar och hitta rätt med henne innan vi vågar sticka ut hakan för mycket.

 1 Very Esterel (V64-5) gav sig kanske lite för enkelt senast när han kom så lättvindigt till ledningen, men det visar sig gång efter annan att det kräver sin häst att gå i ledningen över tre varv och när Very Esterel blev lite för pigg och sedan dessutom fick tuff press ganska direkt ut på slutrundan så blev det för mycket för honom helt enkelt. Han hade heller inte startat på ett tag innan och kanske fått det lite för lugnt så typiskt sett kan man ju hoppas att han gått lite framåt. Vi kör med samma balans och utrustning, men innerspåret är väl inte helt optimalt eftersom jag tror att han får svårt att hålla upp. Sedan går det åt tur.

 4 Staro Ivy League (V64-6) är nog min bästa chans på förhand tycker jag. Han värmde bra senast och kändes fin även efter felet, men han nöp i galopp kort efter start tyvärr och visade återigen att han inte alls är att lita på bara för att han hade skött sig några gånger innan. Form har han och vi gör inga korrigeringar och vi får helt enkelt hoppas att han sköter sig bättre den här gången men han är lite hästrädd och lättstörd så att stå så här mitt bakom bilen med hästar runt omkring överallt är inte optimalt. Det borde vara lite enklare nu än i en V75-final men det saknas inte hästar av V75-kaliber och en sådan som Eldrick Boko tycker jag får gälla som favorit, avslutar Jocke.

Leave a comment