V75 Halmstad med gott om hästar till start!

dec 28, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har en kvintett ute till start ikväll onsdag när det vankas V75 på Halmstad. Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

4 Spring Moon (lopp 4) körde jag lite för tufft med från start och hon galopperade in mot första sväng. Hon kändes bra annars och jag tror att formen är bra samt att det nu verkligen är hennes förutsättningar med kort distans och ett bra läge. Hon är rätt hygglig ut och eftersom det här såg ut att vara ett högst normalt lopp så hoppas jag att hon ska kunna vara med och dyka upp ganska långt framme. Hon håller definitivt formen och jag gör inga ändringar.

3 Wilma Laser (V75-2) blev av med ryggen senast och fick tyvärr traska i dödens. Jag tycker att hon höll farten starkt som tvåa och visade fortsatt form. Nu fick hon fina förutsättningar och kommer vi till ledningen så provar jag gärna där, men jag har stor respekt för tilläggshästarna och jag tror inte på någon stor vinstchans realistiskt sett. Däremot kan hon säkert tjäna fina pengar där bakom. Inga ändringar.

12 Sambuco (V75-3) är en spännande häst som gör första starten för mig här. Jag har haft honom sedan senaste starten och det är en trevlig häst som är vettigt förberedd, men det har inte varit full klaff med träningsförhållanden och andra träningshinder från tid till annan och han är inte uppvässad för stordåd på något sätt trots att han gått både banjobb och provlopp. Den absoluta toppformen är en bit bort och att vi ska slå en sådan som Juan i full tävlingsform känns inte realistiskt i nuläget. Jag vill inte spekulera i hur han är med skor gentemot barfota men känslan i resultatraden är att han kanske hade nytta av skorycket tidigare. Vi får se, och vi tar den här starten som ett test från tråkigt läge.

9 Get Lucky Pellini (V75-5) har fått en liten paus och känns ok även om inte heller hon har någon toppform för dagen direkt. Hon har gått banjobb inför detta på godkänt vis men jag har ingen riktig feeling för hennes form helt enkelt. Vi tar det som det kommer och startar mot formen med låga förväntningar. Jag tycker dessutom att hon lyfte sig när vi plockade av skorna så det ligger i farans riktning att hon upplever det som betungande att tävla med dem på nu.

11 Kash´s Cantab (lopp 12) har en lite annorlunda uppgift här med 60 meters tillägg men jag tycker ändå att han står både bra och dåligt till eftersom de värsta konkurrenterna ser ut att stå bara 20 meter före och det är ett rimligt handikapp ur vårt perspektiv. Formen känns klart bra och kanske är det honom som jag har bäst magkänsla för under kvällen när det gäller vinstchans. Inga ändringar, avslutar Jocke.

Leave a comment