V75-chanserna på Åby!

dec 16, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar hästar på V75 – och utanför.

5 Staro Ivy League (V75-1) gick klart bra senast men har lätt för att galoppera. Senast galopperade han väl bara kort men tappade en del fart och position men fullföljde som sagt bra och hade nog inte varit avsågad felfri. Det ser ut som ett tuffare V75-lopp nu och det är dessutom galopprisk från det här spåret även om han klarade det några gånger i återkallade starter i somras på Vaggeryd. Vi är nog mycket gynnade av om första starten går iväg i alla fall… Vi gör inga ändringar och han skulle faktiskt kunna duga felfri.

2 Spring Moon (V75-4) tog första årssegern senast men det känns spontant som ett stort steg att därifrån bli en V75-vinnare här. Läget är i alla fall lika bra som formen och stoloppen är ju spontant lite enklare. Jag tror att det främst handlar om en platschans ändå. Hon funkar bra med skor då vi inte sett någon överväxel när vi ryckt skorna så den biten oroar inte.

11 Sandsjöns Revenue (V75-6) är en häst med fin form han med, senaste segern var en plusbetonad insats. Men nu kommer han ut ifrån bakspår på tillägg mot V75-hästar och det är en tuff uppgift på V75. Vi körde ju med skor senast och han funkade finfint, men jag tror nog inte att han riktigt räcker till seger här. Jag körde Juan till seger i höstas och som den kändes så tror jag att han måste ha jättechans att vinna ett sådant här lopp. Det är en klassklättrare.

1 El Faro (lopp 12) är under utbildning kan man säga. Han fick vara med bakom bilen senast och sprang sig lite trött efter att ha varit med i en för hård öppning. Han känns i alla fall bra efteråt och läget är bra då han är hyfsat startsnabb. Jag gör inga ändringar och vi ställer inga större krav den här gången utan jag är nöjd om han gör ett bra lopp, avslutar Jocke.

Leave a comment