Gott om hästar på hemmaplan på V75-dagen!

dec 2, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Joakim Lövgren har ett helt gäng ute på hemmaplan denna lördag. Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se

1 Bella the Bomber (V4-2) mötte bra hästar senast och räckte inte riktigt men kändes bra. Hon är rätt kvick ut och har helt rätt läge, men däremot är hon lite sprinterbetonad och hon är något missgynnad av full distans. Det är väl platschans och smyglopp som gäller. Nu blir det skor också men det är nog ingen fara för det blev ingen jätteeffekt när vi väl ryckte dem.

11 Very Esterel (V4-3) är bra igång, när han vann Lördagsloppet näst senast var det ledning hela vägen och här är det lite andra förutsättningar och det var ju ledningen han vann ifrån även senast. Jag drog ganska friskt sista 700 m och det blev rätt odramatiskt. Han är inte så tokig ut så läget här är ändå bra, men han har varit bäst i ledningen så förutsättningarna är inte helt optimala. Han är dessutom bäst barfota så skokörning nu är också ett litet frågetecken. Bra nog är han nog för klassen så jag hoppas att han ska räknas trots dessa brasklappar och jag håller honom som min bästa chans denna lördag.

12 Up to the Chapel (V4-4) har utstrålning och det är kanske delvis därför hästen blivit hårt betrodd varje gång men det är också en trevlig häst med framtiden för sig. Det här är min ena SHL-häst så det blir extra spännande det här. Nu blev läget dock tråkigt tyvärr men det såg ut som ett lite ojämnt lopp och han borde ha chans med klaff. Det är en plussort och det är på intet sätt bara en smickrande rad det handlar om. Inga ändringar är aktuella till den här starten som det känns just nu.

9 Staro Ivy League (V75-1) är lite knepig bakom hästar och jag fick ta en riktig safetystart senast, frågan är om man har råd att bjuda på det även på V75. Chansar jag för mycket är galopprisken istället stor och därför behöver vi nog lite tur den här gången. Han har lite klaustrofobi så det handlar mycket om vad som händer runt omkring honom första biten. Det är första gången vi provar på V75 så vi får se hur han duger, jag tror nog att han har fart som räcker till om han bara nyttjar den på rätt sätt. Inga ändringar.

7 Iago Zon (V75-2) har varit jättefin hos mig och han känns väldigt talangfull helt enkelt, det har kanske varit ganska enkla uppgifter men han har också löst dem mycket enkelt. Nu får han bekänna färg lite mer från det här läget och mot det här motståndet. Normalt sett tycker jag att han duger bra i klassen och han känns väldigt pigg och fin i jobben efter senast så han är nog fortsatt på väg uppåt. Han går med lätta aluminiumskor runt om nu och jag tror att det ska funka bra i förhållande till barfota fram som på slutet. Jag tror dessutom att han kan öppna och han ska räknas.

6 Executive Caviar (V75-4) var jag nöjd med i försöket på en svår bana så jag körde mest på safety för att ta mig till finalen. Nu räknar vi med att det blir en normal och fin bana och det gynnar honom som är mer av en tekniker än en slugger. Det är en bra final så klart men jag tycker nog att vi har en häst som kan vara med och slåss om de stora pengarna. Jag tror till exempel att den här är ganska jämbördig med Racing Mange som var målfotoslagen ifjol. Jag är nöjd med alla förberedelser inför det här och nu går vi tillbaka till den balans och utrustning som han gick med näst senast, senast hade vi ändrat lite på grund av underlaget. Han är rätt bra ut men de är ännu snabbare invändigt har jag noterat och vi får se hur det löser sig. Jag tror att jag har en outsider i loppet.

7 Wilma Laser (lopp 12) är obesegrad i min regi och det är en trevlig och fin häst på alla sätt och vis. Senast var hon ansatt och slagen men kontrade tillbaka och visade fin inställning. Vi får se hur täta starter passar, det kan slå åt båda håll så klart. Hon gick barfota senast men jag tyckte att hon var bättre med skor gången innan så i det fallet ser jag det snarast som ett plus att återgå till skor. Det var låga startpoäng i loppet så jag hoppas att det ska vara småtunt, men det brukar ju sällan vara det. Det ser inte omöjligt ut, avslutar Jocke.

Leave a comment