Gott om chanser på hemmaplan ikväll!

dec 14, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett gäng hästar ikväll när det bland annat körs V86 på hemmaplan. Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se – dagliga tips, analyser och tränarintervjuer.

8 Uptothe Chapel (lopp 1) är min ena rikshäst och han gjorde ett riktigt bra lopp senast och hann nästan fram. Nu blir det lite tätare starter och det tror jag bara är ett plus eftersom det gick en stund emellan innan. Jag tror att det kommer att vara bättre tryck i honom idag och dessutom ser uppgiften bättre ut. Han har förvisso spår fyra och det är aldrig bra för en stor häst men jag tror att han ska reda ut det och då ska han ses med hygglig chans. Inga ändringar.

7 Wilma Laser (lopp 3) har varit struken en gång efter senast då hon var dubbelanmäld. Hon visade annars fin skalle senast som kontrade till seger och strykningen påverkar inte hennes form över huvud taget och det är bara två veckor mellan starterna. Nu blev läget dåligt men hon är hygglig ut och fältet litet så vi får se hur det löser sig. Elin som kör är ett löfte, visst behöver hon mer rutin men hon har bra blick för spelet och har fin körhand. Det är ingen svårkörd häst det här. Hon funkade bättre med skor än barfota fram som hon gick senast så det är bara ett plus att vi måste köra så igen.

5 Right Broline (lopp 4) är en häst som gjort bra lopp flera gånger och hade jobbat ihop till första segern senast. Han kommer nog att vinna fler lopp och även om det är bildebut ikväll tror jag att han kommer att vara gynnad av startmetoden och öppna rätt så bra. Det är några som är långt komna tidsmässigt här men min är inte så tokig och jag tror att vi är med och rotar. Nu blir det ju skor och det är inget plus i och för sig eftersom det kändes som ett lyft när vi ryckte skorna. Det är brasklappen, annars tror jag att han gör ett bra lopp.

5 Executive Caviar (V86-3) känns precis lika fin efter Uppfödningslöpningen som innan. Nu är det ju per definition ett enklare lopp han är ute i men det var väldigt bra hästar med ändå. Jag tror att han kommer göra ett bra lopp men han kommer inte till något dukat bord och det är inte bara att ställa ut skorna. Jag tror att han kan öppna bättre än visat då jag aldrig begärt något, men det är inte säkert att jag gör det ikväll heller. Vi planerar inga ändringar och det här är sista starten innan vintervila för hans del.

12 Bubba Degato (V86-5) har dragit sämsta läget men är bra igång och satt fast över mål senast bakom Elliot Coger som vi möter igen. Jag ställer inga större krav på hans placering men formmässigt så är det inga fel på honom i alla fall. Det här med skokörning är dock ett frågetecken för han gick inget ifjol då vi tvingades köra med dem, men han har bättre form nu än vad han hade då så vi tar det här som ett test. Hela uppgiften är lite chansartad och vi är utelämnade till vad de andra gör. Han radar ju faktiskt inte upp segrarna heller, avslutar Jocke.

Leave a comment