En storfavorit på Halmstad ikväll – Alfas da Vinci tillbaka igen!

dec 5, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har kvällens jättefavorit på V64 i form av 5 Alfas da Vinci (V64-1) som förvisso har 60 meters tillägg men det är ett litet fält med få att runda.

– Han har haft lite otur på slutet tycker jag, han kändes väldigt fin inför SM dit han också var toppad men allting blev fel när han blev påkörd med en punktering som följd. Nu senast så blev det bara fel med en stenhård öppning och sedan dödens där han dessutom låg på en del. Han har visat även tidigare att det inte är någon riktigt bra likör för honom och han var ursäktad som packade ihop lite. Han har fått en liten pust efter det men har jobbats på som vanligt och han fick sträcka ut lite med ett 1.22-jobb över 2600 meter med 1.12 s 500 m i första veckan, och då kändes han klart bra på det. Han kommer att göra ett bra lopp, men han är inte lika påställd inför SM och det är ju inte direkt hans viktigaste lopp i år. Jag förstår att han blir klar favorit och på pappret är det en bra uppgift men jag ställer egentligen inga krav på hästen och det viktigaste är att han gör ett vettigt lopp och visar att han är på rätt väg igen. Han går en del med skor och vann bland annat ett 3640 m-lopp med skor i våras så det tror jag ska gå bra. I övrigt går han med norskt huvudlag och vanlig vagn här, menar Jocke.

Leave a comment