Sista minuten om alla kvällens hästar på hemmaplan – med V86!

nov 16, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

8 Right Broline (lopp 1) var blek senast och har därför varit ifrån ett tag men känns klart fin i jobben i alla fall och jag tycker även att vi har trimmat på rätt vettigt. Farten finns och han är härdad mot en del hyggliga hästar så jag skulle nog vilja påstå att han har chans. Dessutom är jag sugen på att prova första barfota runt om ikväll, men det regnar på bra (vid 17-tiden) och jag vill ta det beslutet när jag sett banan och allt det där.

10 Bella the Bomber (lopp 3) är inte så tokig och har sprungit fina tider, jag var även nöjd med hur hon fungerade barfota senast. Däremot vet vi inte hur det blir med den saken ikväll med tanke på vädret, och dessutom tycker jag att det är en lite opassande uppgift mot hingstar och över full distans då jag upplever henne som sprinterbetonad. Vi slår ur underläge.

3 Executive Caviar (lopp 5) vann Svampen senast som en liten överraskning, men inte för mig då jag tycker att han hade tränat bra och det är en trevlig typ. Han är nog ganska jämbördig med hur Racing Mange var ifjol vid den här tiden och han blommade ju just i försöken till Uppfödningslöpningen och var sedan tyvärr knappt slagen om segern i finalen. Jag tycker att Executive Caviar tagit segerloppet senast på bra sätt och han kommer att kunna öppna bättre än näst senast från ett liknande läge, men fråga är om jag laddar något i det lilla fältet. Inga ändringar är planerade.

10 Bubba Degato (V86-1) är jämn och bra men har ingen lätt uppgift här då jag tycker att han kanske möter lite tuffare hästar. Dessutom kan det troligen bli skor bak idag. Spåret fixar han men det är bra pengar som gäller i första hand. 15 Xlnt Conways Class i samma lopp är väl normalt den hetare chansen även om det känns som galen otur att han för tredje gången i rad dragit bakspår på tillägg. Han hade ett ganska tufft tävlingsschema där ett tag så han har fått ta det lite lugnt efter senast och det har gått några veckor emellan men jag tror inte att det ska behöva betyda något negativt. Det blir sannolikt samma skoning och utrustning som vanligt.

5 Fuxa Håleryd (V86-3) gör det anständigt utan att det kanske slår gnistor om henne för dagen och hon behöver nog rycka upp sig för att det ska kännas som något direkt segerbud i ett sådant här sammanhang. Vi försöker köra barfota runt om igen och jag ligger lågt.

4 Kash´s Cantab (V86-5) går hyggligt hela tiden och tränar helt ok men han har svårt att riktigt räcka i snabbloppen numera och han är ofta trea-fyra. Vi hade väl vissa förhoppningar att han skulle tända till lite när vi provade i monté men det slutade faktiskt med lite av en besvikelse. Det kan bli barfota fram och jag tror inte att han vinner ikväll.

9 Staro Jersey Side (V86-7) var blek senast och förlorade som storfavorit efter att ha varit strålande bra gången innan. Jag har ingen riktigt bra förklaring till den sämre insatsen och det är bara att konstatera att han verkar väldigt ojämn. Han tävlar till stor del mot sig själv och vi får helt enkelt hoppas på att han vaknat på rätt humör den här gången. Inga ändringar är planerade. 13 Staro Ivy League i samma lopp galopperade direkt senast och även om han känts stabilare i loppen på slutet så är han fortfarande hästrädd och har lätt för att stressa upp sig och göra bort sig inne i fält. Med tanke på det är läget inte jättebra den här gången heller och vi får se hur det går. Men som sagt, jag upplever honom egentligen inte som speciellt osäker och form har han. Inga ändringar.

8 Miss Prelong (lopp 10) är ju bra i grunden men har inte direkt övertygat hos mig, men senast tycker jag att hon stod för en förbättrad insats och höll bra efter ett svårt lopp och kändes väldigt fin och stabil. Nu finns det på kartan att det kan bli barfota runt om ikväll men det beror också på banans beskaffenhet och jag vill inte chansa då hon felat utan skorna tidigare. Jag tycker annars att hon börjar fila bort sitt rykte om att vara en ren spetshäst då hon funkat bra i ryggar på slutet både i jobb och i provlopp. Fart att vinna har hon även om hon kanske inte ska vara favorit, avslutar Lövgren.

 

Leave a comment