Kvällens chanser på V64!

nov 8, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har fyra hästar med till kvällen, varav ett nyförvärv som det ska bli spännande att starta nu. Intervjuerna produceras i samarbete med spelarservice.se.

4 Poplar Broline (V64-1) gjorde lillcomeback efter ett par månader senast och var väl inte mer än ok kanske och det blev ganska uppenbart att han saknade lite luft för att springa 1600 meter och dessutom var ju utgångsläget iskallt redan på förhand. Jag är rätt säker på att han gått framåt med det loppet och jag tycker även att förutsättningarna ser lite bättre ut den här gången då han inte är helt oäven bakom bilen. Ambitionen är att köra barfota och med samma grejer igen och han har främst platschans som det känns.

7 Jairo (V64-3) är lätt att gilla och det är en häst som jag så gott som alltid tror på chans med, han höll farten ok senast från ett dåligt läge på V75 och det är nästan omöjligt att göra sig gällande i de sammanhangen med de förutsättningarna. Han känns fortsatt bra och jag är inte orolig för formen eller så. Nu fick vi ett läge en bit ut på vingen vilket så klart kan innebära vingel, men bara han kommer till anständigt så hoppas och tror jag att han ska kunna vara med och göra upp om det här. Vi planerar inga ändringar.

13 Iago Zon (V64-4) gör första starten för mig och det ska bli spännande, han ströks inför en tilltänkt E3-revansch i augusti och följde sedan med mig hem så jag har haft honom i träning i ca två månader kanske. Jag är klart nöjd med det han levererat även om det alltid är i viss mån svårbedömt hur pass de kommer att leverera direkt. I den här hästens fall är det ju dessutom så att han varit väldigt ojämn i agerandet tidigare och vi får se lite hur han är i tävling. Men visst känns det att det är en väldigt fin häst för klassen och han har gått 1.18 full väg på bra sätt som snabbast. Balans och utrustning har jag inte riktigt bestämt ännu, jag vill se lite hur allting känns när vi kommer till banan och så där men jag tror på en bra insats och jag tycker att vi har hittat en bra uppgift, så tillsammans med Jairo så tycker jag att även Iago har en spännande vinstchans.

9 Gladys Boko (V64-6) var helt ok senast, hon blev lite hetsig efter laddning senast och lugnade aldrig riktigt ner sig, men hon höll ganska bra och håller vettig form. Vi var chanslösa mot Twist and Shout i det loppet och den får nog gälla som favorit igen, men jag är rätt nöjd med utgångsläget den här gången då det blir ett lugnare upplägg och jag tror i alla fall på en vettig prestation. Det blir minst barfota fram igen, avslutar Jocke.

Leave a comment