Fyra chanser för stallet när V64 körs på hemmaplan

nov 22, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet provar med en kvartett på hemmaplan. Så här lyder rapporterna i samarbete med spelarservice.se:

 8 Staro Ironmaid (V64-1) gick jättebra senast och var nära att vinna, och hon håller kanonform. När hon är segerlös i år men med tio pallplaceringar så är det lätt att tro att hon är oärlig, men hon är ändå inte det utan det har varit mycket stolpe ut och jag har haft betydligt oärligare hästar än henne. Jag tycker att hon har jobbat ihop till en seger egentligen, men det är ändå svårbedömt om den kan komma nu från ett dåligt läge i ett litet fält där det troligen inte blir något vidare tempo. Hon är i alla fall riktigt bra igång som sagt och jag planerar inga ändringar på henne.

 10 Staro Ivy League (V64-4) dummade sig igen från början senast och lämnade en riktig tappstart i handikapp men gick strålande efter och var bara längden slagen av vinnaren. Han är så otroligt spänd och knepig inne i fält den här, och förutsättningarna senast var riktigt dåliga för en hästrädd häst. De är inte optimala här heller men det ser i alla fall bättre ut och dessutom brukar det kunna vara till fördel för lite spända hästar med täta starter. Inga ändringar är planerade och fartmässigt borde han kunna prestera ett lopp i linje med det senaste kanske.

 8 Miss Prelong (V64-6) är det också halvrad på, de här två sista hästarna anmälde jag hit innan starten förra onsdagen och i Miss Prelongs fall blev det nya frågetecken då efter en blek insats. Hon kändes som en vinnare på bortre långsidan men ledsnade snabbt och var inte alls bra, vilket var en extra besvikelse med tanke på att jag tycker att det var ett fall framåt gången innan. Det kan ha varit banan som inte riktigt passade henne, den blev väldigt krävande och vi ger henne en ny chans här. I grund och botten räcker farten till i hennes klass men det är svårt att tro på henne tills hon visat bättring. Det kan eventuellt bli så att vi testar barfota runt om den här gången om banan tillåter, vi har testat förut utan att det gick speciellt bra men i grund och botten tror jag att det är hennes optimala balans.

 5 El Faro (lopp 10) är inte alls så tokig, han var ute i ett ganska enkelt gäng senast och gjorde det han skulle och då slutade det med seger. Nu kan det dock bli avsevärt tuffare och om det är ett par hästar som varit nere på 1.15-tider full väg så är min kanske inte riktigt mogen det ännu. Dessutom är väl spår fem inte riktigt optimalt för en stor och lite knepig häst. Jag skulle nog vilja påstå att det finns viss galopprisk och det är möjligt att vi byter det stängda huvudlaget till ett öppet för att optimera hans chanser att gå iväg. I övrigt inga ändringar, avslutar Jocke.

Leave a comment