Fin stallform nu – och det kan bli nya framgångar ikväll!

nov 11, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har två hästar till start ikväll och efter uppvisningarna tidigare i veckan då man satte dit övertygande triumfer med både Jairo och Iago Zon finns det anledning att tro att stallformen är god. 6 Wilma Laser (V64-2) är ett spännande nyförvärv.

– Jag har haft henne i två månader, sedan senaste starten, och jag är väldigt nöjd med henne i jobben. Jag körde henne faktiskt en gång redan som treåring och hon är inte helt obekant för mig, men i år har det inte funkat alls och hon har dragits med en del fräschörproblem framför allt. Hon har bra kunnande och jag tycker att kurvan pekar åt rätt håll under de här två månaderna som hon varit hos mig och hon är mycket tränad och ser ändå ut att hålla fräschören. Hon gick jobb tillsammans med Iago Zon efter 1.18 full väg för ett par veckor sedan och intrycket på dem var ganska likvärdigt – det vill säga bra. Iago Zon har ungefär lika mycket pengar på sig och gick ut direkt och vann överlägset, men det här är en sport som trots allt handlar om individer och jag tror man ska vara försiktig med att sätta likhetstecken och tro att även den här är överlägsen direkt. Men visst tror jag på en fin prestation direkt och tror att hon ska räknas tidigt. Hon har lite platsproblem och funkar klart bäst barfota fram så det är det vi siktar på.

9 Guideline (V64-6) gav sig senast när vi provade offensivt i BC-semin, och han var sämre än vad jag hade räknat med. Om det var banan eller resan eller något annat vet jag inte. Han har rest och övernattat bra både till kriteriekvalen och BC-semin men underpresterade i båda de starterna så visst kan det vara så att han inte trivs med det upplägget även om det rent praktiskt fungerar. Han har i alla fall vettig form av jobben att döma men det blev ett ganska bra lopp det här och min häst är dessutom lite ojämn. Har han en av sina bra dagar behöver han inte vara chanslös men det är heller ingen stekhet chans. Han har fötter för att gå barfota runt om men jag vill se banan först och han kommer att gå optimalt utifrån de förutsättningar som bjuds, säger Jocke.

Leave a comment