Stallet drar till V75 Åby med tre hästar – Alfas da Vinci i SM!

okt 14, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har totalt tre hästar till start.

4 Get Lucky Pellini (V4-3) svarade för en riktigt positiv insats från svårt läge i tufft gäng senast, det var ju hingstarna emot då i Sikta mot Stjärnorna, nu är det bara ston och lite enklare emot igen kanske. Det blev ”vecka på vecka-start” där så hon fick ta det lite lugnt direkt efteråt men ser klart fin ut igen tycker jag. Hon har ett fint läge även om hon kanske inte är mer än hygglig ut och jag tycker att hon i princip startar med ständig platschans i första hand. Jag körde inte själv senast men barfotabalansen såg bra ut från sidan och vi fortsätter med den.

10 Springover (V75-3) hittade en riktigt dålig rygg senast och det loppet är bara att glömma i princip, formen är fortsatt bra och egentligen får man nog lov att säga att hästen är riktigt bra hela tiden. Nu är han gynnad av lång distans den här gången och jag tycker inte heller att bakspår på Åby är fullt så dåligt som många säger, då tycker jag att spår långt ut på vingen är värre. Från de här lägena som vi har nu kan man kanske inleda i djupa kön i andraspår många gånger men efter ett par positionsskiften i tät så kan det bli andra tredje-ut om man har riktig tur. Vi får se hur det löser sig men platschans är det definitivt och vi ändrar ingenting alls.

4 Alfas da Vinci (V75-7) har fina erfarenheter av SM och jag hoppas så klart på en ny bra prestation. Senast provade han i Frankrike och var riktigt bra men fick stryk av en som var ännu bättre. Den var faktiskt våldsamt bra och jag misstänker att den hästen hade blivit svårslagen i det här loppet också till exempel. Min häst tog i alla fall äventyret bra men det har blivit lite långt mellan starterna och därför körde jag ett provlopp efter 1.14 förra veckan med gott om sparade krafter och han har svarat bra på det upplägget tidigare med start veckan efter. Senast skötte han sig bra i en återkallad start men tog sig faktiskt en kort onoterad galopp i den giltiga och han blir mer instabil barfota runt om. Nu är det bil vilket han agerar stabilare med men vi kör med skor bak nu också och då ska det inte vara någon fara alls, och han blir också lite startsnabbare så. Vi kör också med jänkarvagn nu igen istället för vanlig sulky som senast eftersom jänkarvagn inte är tillåtet i Frankrike. När det gäller huvudlag kör vi med helstängt eller norskt beroende på hur taggad han är för dagen. Mosaique Face är bra men lite ojämn och jag tycker absolut att jag har en häst som kan göra upp om det. Efter sjukdomen i våras som hämmade honom i månader så är Alfas nu äntligen på gång uppåt i form på allvar, säger Jocke.

Leave a comment