En chans på V75 och en på V4 – mot Färjestad!

okt 1, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har två hästar till start på Färjestad, en nätt resa på sex timmar påbörjades i morse och så här säger Jocke om chanserna. (i samarbete med spelarservice.se)

3 Very Esterel (V4-3) är inte så tokig och har nu två lopp i kroppen efter långt uppehåll. I den förta starten var jag väldigt nöjd med hur han krigade ner dem men senast var han bara godkänd tycker jag. Det är svårt att peka på vad som saknades men det var väl inget klockrent besked med tanke på att det känns som att de kanske behöver dominera lite på hemmaplan åtminstone för att ha realistisk chans i V75-sammanhang. Vi fick i alla fall ett bra läge och han är vettig ut utan att vara någon blixt. Distansen passar och han går ganska optimalt så vi gör inga ändringar. Jag ser honom främst som ett platsbud.

– Jag tror inte heller att 11 Springover (V75-7) är vinnaren av det här loppet, att dra bakspår i den här klassen på snabba Färjestad är så gott som diskvalificerande. Det var lite så det var senast också i ett lopp med en mycket bra ledare som sprang fortare och fortare ju längre loppet led och landade på 1.12 full väg. En fullgod prestation från min häst räckte ändå inte till pengar. Vi har inte haft några passande lopp efter det men han har tränat på som vanligt och känns fin, och nu när han fått vila fötterna ett tag så kan vi också köra på optimal barfotabalans runt om även om det inte har absolut avgörande betydelse. I övrigt inga ändringar och vi slår ur underläge, säger Jocke.

Leave a comment