Chanserna under V75-dagen 29 oktober Jägersro.

okt 28, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ett gäng hästar med på hemmaplan så klart, och så här sammanfattas senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

9 Kash´s Cantab (V4-1) debuterar i monté här och vi får se hur det går, jag trodde nog att det skulle vara hans grej och att det här dessutom skulle bli ett ganska enkelt lopp, men när vi provat honom under sadel var han lite rulligare än vad vi hoppats och dessutom så blev det här stentufft, vilket jag alltså inte trodde. Nu ska vi i alla fall köra med skor runt om och med boots fram i loppet här och då hoppas jag att han blir mindre rullig och att det funkar, men sammantaget måste jag ändå ligga lite halvlågt här.

3 Get Lucky Pellini (V4-2) var kanonfin senast och bara blixtrade förbi sista biten via open stretch. Det var det bästa lopp hon gjort tycker jag och vi har bara konserverat hennes form efter det. Vi kör barfota igen och ändrar inget, och hon drog ett perfekt läge. Men hon är ingen superblixt från start och knappast ett spetsbud men det är rygglopp och köra på extrem väntan som gäller. Det kan behövas ett lika fint lopp som senast för att göra sig gällande för det är bra mycket tuffare emot den här gången då hon möter hingstar och dessutom några sådana som är riktigt bra.

1 Very Esterel (V4-3) blev överflyglad i ledningen senast eftersom han inte är någon riktig kurvtekniker men han gick bra efter det sedan och jag var klart nöjd med honom. Han är gynnad av jämnt och ganska högt tempo och på så sätt vore det kanske önskvärt om vi kom till ledningen till och med, men jag vet inte om det är möjligt. Han är väl ingen jätteblixt från start direkt men jag kan ju inte de andra och det är bara tre hästar på start. Vi gör inga ändringar här heller och känslan är att han hur som helst får ett fint lopp i främre träffen och att han spontant känns som min bästa chans på V4.

10 Jairo (V75-6) svarade för en ny jättebra insats senast som tvåa efter offensivt upplägg, och det var en väldigt snabb tid på en osnabb bana får man nog säga. Dessutom var vinnaren väldigt bra. Han fick inget riktigt lopp i Tyskland gången innan heller så jag tror nog faktiskt att han kommer att vara lite vassare den här gången. Däremot är spåret som det är och med bakspår på kort i hög klass på Jägersro så är det aldrig lätt att komma till så klart, vi är utelämnade till de andra och behöver viss tur i loppet. Senast gick hästen med skor och var jättebra, samma sak tyckte jag i vintras då vi var hänvisade till den balansen. Han kommer nog att anmälas barfota men det är långt ifrån säkert att han går så och jag bestämmer mig efter hur han känns i värmningen och det blir ju efter spelstopp. Jag tycker dock spontant inte att barfota varit någon överväxel. Han har nog till och med förlorat något lopp på att han gått barfota istället för med skor, så jag känner mig ganska osäker. Hur som helst, med klaff kan han duga här så klart.

4 Alfas da Vinci (V75-7) blev tyvärr påkörd senast så att hela hjulet blev demolerat och slutade snurra. I det läget var det bara att ta hästen ur loppet. Nu blir det väldigt långt mellan starterna då det senaste riktiga lopp han fått var i början av september. Men han var tufft jobbad inför SM och ser väldigt laddad och bra ut efter senast så jag hoppas och tror att han ska hålla form. Apropå balans och utrustning så blir det sent beslut även på denna. Jag tycker att han öppnar bättre med skor bak så från sådana här lägen kör jag gärna så, och senast öppnade han riktigt bra tycker jag. När det gäller huvudlag så pendlar jag lite mellan norskt och helstängt. Jänkarvagn brukar vi köra med när det är bilstart, avslutar Jocke.

Leave a comment