Chanserna på hemmaplan ikväll! I samarbete med spelarservice.se.

okt 4, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet är så klart igång på hemmaplan ikväll och har totalt fyra starthästar.

2 Västerbo Rainbow (lopp 3) är inte bara en tidig häst utan en spännande häst för framtiden. Jag var lite besviken på henne i debuten där jag tyckte att hon kanske borde ha vunnit, men senast hade vi ändrat lite i rutinerna och då tycker jag att hon var klart bättre. Det ser ut som en spännande uppgift det här och vi får se hur långt det kan räcka, men Malmqvists häst har varit nere på andra farter än oss och det är möjligt att den är svår att slå om den sköter sig. Inga ändringar är planerade när det gäller balans eller utrustning.

4 Kash´s Cantab (V64-1) var väl ungefär så bra som man kunde förvänta sig senast, han vinner inte så ofta men levererar ganska habila insatser och det är sällan man har något att invända emot när det gäller honom. Det blir spännande att testa extremsprint med honom och se hur han trivs med att löda på ganska bra hela vägen. Men normalt sett är han knappast något hett segerbud ändå. Vi kör barfota fram och med samma grejer som vanligt.

5 Spring Moon (V64-2) är kanske min bästa chans för kvällen, hon är mycket bättre än raden och jag hoppas att hon får visa det snart också. Näst senast galopperade hon möjligen bort segern då hon ryggade till när kusken drog huvan samtidigt som attacken skulle sättas in… Sedan satt hon fast med allt sparat nu i förra veckan, så det är också därför vi vågar oss på att prova lite täta starter nu. Hon går minst barfota fram igen och jag tycker att uppgiften såg lite småspännande ut. Normalt sett tror jag även att hon ska fixa momentet med huvan så det kanske kan vara en extra växel nu istället. En typisk outsider och jag är som sagt väldigt nöjd med henne.

1 Bubba Degato (V64-5) var duktig senast. Det var ju extremt lugnt tempo inledningsvis för att sedan bli full fart från 800 m kvar och in istället, och att med de förutsättningarna kunna plocka in en längd till slut var väldigt strongt gjort helt enkelt. Allt verkar bra med honom efter den starten och han gillar förutsättningarna med lång distans och innerspår i volten. Det är dock bättre hästar emot nu och vi får se hur långt det räcker. Han går optimalt barfota och med samma grejer även den här gången, säger Jocke.

Leave a comment