Två chanser under kriteriehelgen – V75!

sep 24, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet provar med en duo under söndagens Extra V75-omgång på Solvalla.

15 Xlnt Conways Class (V75-5) var helt ok senast i ett stenhårt lopp och efter det har det varit helt bekymmersfritt. Båda mina starthästar denna lördag startade senast under derbyhelgen vilket betyder att det blivit tre veckor emellan starterna och de fick därför gå ett lite tuffare jobb i onsdags och var fina båda två. Nu blev dock läget väldigt tråkigt för Xlnt Conways Class och vi hade nog behövt framspår på tillägg för att han skulle kännas som mer än ett platsbud. Jag tror nog annars att han är väl så bra formmässigt som under axevallahelgen men det är bara det att det här är en helt annorlunda uppgift. Vi kör barfota fram och med precis samma grejer.

15 Västerbo Eclair (V75-7) var mycket bra på Örebro och vi blev därför lite besvikna på honom senast där han var segare och inte alls lika inspirerad då jag precis börjat tro en del på honom. Han vägde lite lätt helt enkelt vilket förvånade. Vi hittar inga specifika anledningar till den lite sämre insatsen och jag inbillar mig att det i alla fall är ett plus att vi nu åter kliver upp lite i distans för hans del. Även han var alltså fin i onsdagsjobbet och vi kör barfota runt om och med samma grejer. Men jag tycker att det är Reckless emot, vi fick stryk av honom med Alfas da Vinci under Åbergskvällen och jag tycker att Alfas är hårdare och bättre än Eclair, så utifrån en sådan jämförelse så är det ingen jättestor vinstchans, menar Jocke.

Leave a comment