Stallets chanser lördag-söndag under derbyhelgen!

sep 2, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Intervjuerna presenteras i samarbete med spelarservice.se och avser denna gång både hästarna på lördagen och söndagen. Joakim är själv på Vincennes för att köra Alfas da Vinci där denna derbylördag men har två egentränade med i samma lopp, precis som härom veckan.

– Jag vidhöll redan då att det är ganska jämnt vad gäller både form och kunnande mellan 1 Xlnt Conways Class (V75-6) och 9 Springover, och jag har egentligen ingen anledning att ändra på den uppfattningen. Springover kom behändigt till ledningen och fick hållas i ett mycket angenämt tempo för att vara V75 och vann enkelt med en del sparat. Det blev inget direkt test på hans kunnande och det är krafter han kan ha igen den här gången istället nu när läget blev lite sämre. Han funkar dock i ryggar också även om han kanske varit allra vassast i främre träffen och då gärna i spets. Vi kör barfota runt om igen och jag planerar inga ändringar. Xlnt Conways Class fick inget med i det loppet senast men det låg en del bakom, han hamnade långt bak och krokade dessutom i hjulet på en konkurrent i sista sväng och tappade fart och sedan var den dagen förstörd. Ingves var annars väldigt nöjd med både värmningen och hur han kändes under loppets gång. Nu är läget mer spännande men han är väl kanske lite bättre än medelsnabb bara och jag har ingen riktig feeling för att han spetsar i ett sådant här gäng på V75. Med klaff så kan han dock vara långt framme och vi kör barfota fram och med samma grejer.

På söndag morgon är Jocke tillbaka på svensk mark och har tre hästar med på söndagen.

5 Get Lucky Pellini (lopp 1) går jämnt och bra hela tiden och jag var nöjd med henne i E3 Consolation senast, det blev väl egentligen inget riktigt tempo som passade henne och det var lite samma visa i starten innan. Här är det passande få hästar med i loppet men spår fem i volten är inte alls riktigt bra och det föreligger viss galopprisk tyvärr. Felfri kan hon vara med och slåss om en plats och som det känns nu så är några ändringar inte aktuella.

3 Västerbo Eclair (V75-1) visade fin form igen senast vilket så klart gladde, och att han fick de andra att se enkla ut var ett bra besked. Nu är det ett litet fält men ändå några riktigt bra med så vi ska väl inte bli alltförkaxiga men jag tror nog att han gör ett bra lopp och sedan får vi väl så smått börja snegla mot Frankrike och se om vi hittar några passande lopp för honom där redan i höst då jag tror att han skulle passa väldigt fint där. Nu handlar det om medeldistans här vilket kan tyckas vara i kortaste laget, men jag är inte så säker. Hästen är inte direkt osnabb utan det handlar mer om att han är så uthållig så han har funkat bra på längre distanser. Han sprang 1.13,1 redan som treåring över 2140 om jag minns rätt. Vi kör barfota runt om som vanligt och jag planerar över huvud taget inga ändringar.

12 Staro Ironmaid (V75-7) har inte vunnit ännu i år men hon är väldigt gedigen och formen är det inga fel på. Senast galopperade hon direkt från start men jag kan inte säga att det direkt kom som en komplett
överraskning då hon är svår i volt, men hon fick knalla på rätt bra efteråt och visade fortsatt form och fick en bra genomkörare. Det är dock inget roligt läge här i spårtrappan och skulle hon ta en plats så har hon gjort det strålande bra och vi får helt enkelt försöka jobba mot att hon ska ta sig till en ny final. Barfota fram och inget nytt, avslutar Jocke.

Leave a comment