Kvällens möjligheter på V64 Kalmar.

sep 16, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet beger sig till Kalmar ikväll för två V64-chanser, men Joakim själv ligger lite lågt.

– Ja, det är svårt att tro på seger när jag startar två hästar som har lite problem med just den biten. Jag börjar med 11 Staro Ironmaid (V64-4) som är gedigen och jag var fullt nöjd även senast under derbyhelgen från knöligt läge i spårtrappan. Hon känns fortsatt fin efteråt men hon tränar alltid bra och jag hade på våren och försommaren stora förhoppningar om att hon skulle sätta dit nosen förr eller senare, men det har inte blivit så och jag börjar väl misströsta lite även om hon gör det hon kan. Nu är det ganska tufft emot igen och dessutom är hon svår i voltstart och förutsättningarna är inte alls bra. Vi byter bort jänkarvagnen till en vanlig men det är ändå överhängande galopprisk. I övrigt ändrar jag knappast något och hon går minst barfota fram igen som är viktigast. Hon har väl ständig platschans men sällan vinstchans och det känns väl ungefär likadant den här gången.

 3 Kash´s Cantab (V64-6) var i Danmark senast och gjorde ett vettigt lopp från rygg ledaren mot ganska bra hästar ändå, det gick dessutom ganska fort till slut så han var helt ok. Det var dock ett rätt bra snabblopp det här och trots ett bra läge och optimala förutsättningar så är vi fullt nöjda med en plats även här. Vi kör barfota fram och med samma grejer som tidigare, säger Jocke. 

Leave a comment