Flera hästar till start på hemmaplan ikväll!

sep 14, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har totalt en kvintett ute på Jägersro under kvällen. Så här går Jockes tankar (förmedlat av www.spelarservice.se).

 3 Right Broline (lopp 1) är en av mina bästa chanser tycker jag kanske, det är en trevlig treåring som varit klart positiv i två av tre starter utan att få vinna ännu, men det börjar nog brännas snart. Här har han dessutom fått rätt läge då han var både stabil och rätt snabb från just spår två näst senast, vi får prova lite från början och se hur det utvecklar sig. Några ändringar är inte planerade i nuläget och jag tycker nog att han ska kunna vara med ganska långt framme.

 12 Glue Boko (lopp 2) har gjort två starter i min regi och efter uppehåll, men det är en ganska svår häst som uppträder stressat och hetsigt så i första hand handlar det om att han ska få vara med och skaffa sig lite rutin och jobba på sitt humör. Han känns normal i jobben och vi gör inga ändringar. Jag tror normalt sett inte att det här är något för spelarna och jag ligger lågt.

 3 Spring Moon (lopp 3) har fått en kort pust på några veckor men jobbar snarast förbättrat inför detta så jag tror nog att hon är bra i ordning. Dessutom är det helt rätt förutsättningar nu då hon är snabb och rapp i benen så jag tror att hon ska göra ett bra lopp. Men hur långt det räcker rent chansmässigt vågar jag inte sia om. Det är en helt ok häst för lärling och jag gör inga ändringar då hon redan går ganska optimalt.

 15 Very Esterel (lopp 4) är en plusvariant som vi tyvärr var tvungna att operera i ett bakben och därav det långa tävlingsuppehållet. Han vann dock på snyggt sätt direkt i comebacken efter ett snabbt slutvarv i spåren och jag var riktigt nöjd med honom då. Normalt sett ska han också ha kunnat kliva framåt ytterligare ett steg på formstegen med det loppet i sig, men samtidigt var han ganska bra förberedd redan innan så just den effekten ska kanske inte överskattas den här gången. Men hästen är som sagt bra och det är möjligt att det krångliga utgångsläget är vår värsta motståndare den här gången. Inga ändringar.

 8 Xlnt Chili Tripel (V86-7) funkade inte optimalt senast i den vagn vi provade och jag tror att man helt kan tillskriva galoppen det faktumet. Han kändes bra och formstark i övrigt så nu byter vi tillbaka till samma vagn som tidigare. Allt är bra efteråt men nu fick vi ett riktigt iskallt läge samtidigt som den värsta konkurrenten drog innerspår så det ser väl inte så väldigt lovande ut på förhand just när det gäller vinstchansen. Han har tjänat rätt mycket pengar i år på begränsad tid och eftersom han är färsk i Silver fortsätter vi nog ett par starter till i sådana här vanliga lopp.

Leave a comment