Två chanser på V75 Åby – Peter Ingves kör.

aug 12, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallintervjuer i samarbete med www.spelarservice.se. Joakim tävlar inte själv på Åby tills vidare efter sin schism med banveterinären, men skickar två hästar till Göteborg.

8 Xlnt Chili Tripel (V75-6) kommer från seger på V75, men det var i midsomras det och han har även varit struken för en mindre grej efter det. Han har dock tränat på fint i övrigt och känns fräsch och fin. För att sota ur honom lite grann inför detta så körde jag ett provlopp med honom i förra veckan efter 1.14/1600 meter eller till och med lite underkant och det var en bra genomkörare. Formen är jag egentligen inte så orolig för, men det är betydligt värre med läget här. Det är ett jämnt lopp på pappret men jättestor risk att vi hamnar på vingel och då blir det inte lätt. Vi får kika och fundera lite och sedan får jag prata ihop mig med Ingves. Han går optimalt igen med barfota och samma utrustning och grejer.

7 Alfas da Vinci (V75-7) möter en Sauveur som så klart ska räknas som favorit i loppet, men bakom den så räds jag ingen häst mot häst direkt. Jag var nöjd med Alfas insats under Åbergskvällen efter en ganska tuff löpning, jag tycker att han är snäppet vassare om han kan få lite hjälp med tempohållningen och bjudas på lite ryggar fram. Att det är bilstart nu ser jag också som ett litet plus för hans del då han ofta trevar eller krånglar de första stegen i voltstart som det handlat om tämligen enbart på sistone då långloppen oftast skrivs ut som tilläggslopp. Han är inte direkt snabb ut bakom bilen heller men kommer ändå iväg bättre skulle jag vilja påstå. Med dessa förutsättningar kör vi med norskt, barfota runt om igen samt jänkarvagn. Jag har två hästar som kan vinna även om ingen av dem är någon direkt superchans, konstaterar Jocke.

Leave a comment