Fem hästar på V75 Örebro denna lördag!

aug 19, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stall Lövgren mönstrar en hel kvintett under lördagens utflykt till Närke. Framför allt handlar det om Unter Uns i E3-finalen för ston med en miljon till vinnaren.

10 Unter Uns (V75-2) borde kanske rent av ha vunnit försöket med tanke på det fina lopp hon fick men blev lite utkontrad om andrapriset, vilket var synd då läget blir så dåligt här istället. Vi behöver nog hitta en växel till för att räcka och till den här starten plockar vi av alla skor för första gången, jag vet inte exakt vilken effekt det kan ge men jag tror i alla fall att det kommer funka bra och sedan får vi se vilken överväxel det eventuellt ger. Vi testar också första ryckhuva vilket vi inte har testat i träningssammanhang, men det kommer också funka bra. I tufft gäng från dåligt läge då vi slår ur underläge så får vi nog chansa lite. Vi ligger lågt men jag tror att hon gör ett bra lopp och hon var smidigare och bättre än vanligt i tisdagsjobbet så jag har inget att klaga på.

2 Kash´s Cantab (V75-3) håller nog samma form som när han var tvåa här i Örebro i Guld i våras och loppet ser väl ok ut. Därmed inte sagt att det här är någon jättechans, mer en platschans då han har lite svårt att vinna. Det vore bra att komma förbi innerspårets häst och sedan kan allt hända om vi får ett bra smyglopp. Vi kör barfota fram och ändrar inget.

10 Staro Jersey Side (V75-5) klarade inte att ta för sig i startrusningen senast och vi tvingades backa ner samtidigt som de kunde dämpa tempot där framme, allt blev fel. Jag tycker att kort distans passar honom bättre och även spåret kan vara ok. Inga ändringar. Det är en lite svår och speciell häst men farten räcker nog till i den här klassen. Nu blir det också långresa och jag vill inte ta ut något på förhand eftersom han prövar oss hela tiden, det är inte säkert att resande faller honom i smaken. Han känns fortsatt fin efter senast och är en ständig outsider. Vi planerar inga ändringar på honom.

7 Springover (V75-7) har dragit ett springspår vilket är kanske det bästa han kan ha då han kan bli lite spänd inne bland hästar i fält, men vi får se hur snabbt han kan öppna då han inte heller är helt okomplicerad heller just i vändningsmomentet men sedan är han rätt snabb. Han är lite missgynnad av tempoväxlingar och kort distans är inte riktigt hans grej, men han gjorde det jättebra senast med tanke på det. 2640 är bättre även om 2140 m är hans optimala distans kanske. Jag hyser viss optimism inför det här loppet. 10 Xlnt Conways Class gjorde nog sina två bästa lopp sedan han kom till mig senast, han löste ett heatlopp på bästa sätt. Det var egentligen inget lätt val mellan mina hästar, men anledningen till att jag anmälde båda hit är att jag tycker att det är fina förutsättningar för båda och jag tycker nog att båda har chans här.

Leave a comment