Chanserna i E3-kvalen ikväll!

aug 8, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet åker ända till Gävle ikväll och provar med tre hästar i E3-kvalen.

9 Unter Uns (lopp 3) gjorde sitt livs lopp då hon var trea i förra E3-försöket på Bergsåker men blev diskad för trängning, efter det har hon haft spår åtta två gånger i rad i tuffa gäng och inte kommit in i matchen helt enkelt. Jag kan därför inte med säkerhet säga att hon håller samma form som då, men hon känns bra på alla sätt och vis i alla fall. Läget är väl medelbra, man hade så klart hellre haft ett bra framspår men det finns fem spår som är sämre än det vi har så vi får ta det som det kommer. Det hade varit önskvärt om vi kunde hålla ryggen på Goops häst som ser ut att ha bästa chansen, men jag är tveksam till om min häst är snabb nog för det. Unter Uns kommer att anmälas barfota runt om och sedan tar vi beslut efter värmningen om hon också går så.

2 Get Lucky Pellini (V64-2) är ute i kvällens tuffaste försök och är knappast något för spelarna. Hon beter sig också lite märkligt och jag vet inte alls var jag har henne, senast blåste hon runt dem med god fart och hade segern klar i sista sväng kändes det som och sedan slutar hon bara springa in på upploppet… Vi fortsätter att nöta på och försöker hamna på rätt spår igen, men det här vinner hon knappast. Inga ändringar är planerade eller aktuella.

3 Gladys Boko (V64-4) har varit med i ganska tuffa gäng och sprungit några vassa tider ett par gånger utan att egentligen få betalt för dem. Vi behöver höja henne en nivå, och efter senaste starten har vi lagt om träningen och jag tycker faktiskt att hon känns lite förbättrad inför detta. Vi siktar dessutom också på första barfota fram vilket kan ge ytterligare lite grann. Nu har vi Zahara Goj invändigt och även ett par andra bra hästar finns med i loppet, men jag hoppas att hon gör ett bra lopp och läget är ju rätt. Alla mina tre har rest bra upp till Gävle, avslutar Joakim.

Leave a comment