V75 med Hugo Åbergs ikväll – här är stallets chanser!

jul 26, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har ett gäng hästar igång när det vankas V75 på hemmaplan.

6 Springover (lopp 3) har varit väldigt bra på slutet och visade väldig beslutsamhet från dödens senast. Han känns fin efter men han är inte direkt gynnad av kort distans och vi får se om vi hittar ner någonstans, gör vi det så kan han vara med där framme och hugga igen. Vi hade lagt om träningen lite grann innan senaste loppet och har fortsatt med samma upplägg efteråt och det känns som att han piggnat till lite på det. Han har lite slitna hovar bak men jag hoppas att vi kan köra barfota runt om och ifall det bara blir barfota fram är det inte hela världen heller.

7 Jairo (V75-1) var bra som vanligt senast och är väldigt pålitlig och har hög lägstanivå. Han ser bara fin ut efteråt och vi planerar inga ändringar, det blir barfota och samma utrustning. Nu är det en rätt tuff uppgift och han möter ett par riktigt bra hästar, och från det här läget är loppet en utmaning. Vi kommer nog inte förbi de invändiga och får söka alternativa lösningar rent taktiskt. Vi får se hur långt det räcker men det blir som sagt betydligt tuffare än tidigare.

5 Guideline (V75-3) var riktigt bra senast även om han också fick det fint serverat. Vi slog ju en av de värsta konkurrenterna här senast, men å andra sidan tror jag att italienarna är ännu tuffare och jag ställer inga direkta krav på honom den här gången när det gäller att segerstrida. Men hästen är bra i ordning och verkar växa med uppgifterna. Vi kör barfota och likadant igen.

5 Staro Jersey Side (V75-4) har skött sig fint på kort distans och har tyglat sitt humör på rätt sätt. Han blir bättre och bättre gällande det mentala men vi får se hur han hanterar full distans nu och det är typiskt sett ett litet minus med distansen nu. Han visar i alla fall allt väl i jobben och att det gått en månad mellan starterna beror inte på några bakslag eller fel på hästen. Han går barfota och med samma grejer, och han känns som sagt fin, men med honom kör man inga tuffa jobb så jag är glad bara han håller sig lugn i jobben. Lugauers häst är bra och vi får se hur långt det räcker nu.

14 Alfas da Vinci (V75-7) verkar allt bara bra med och han känns som han ska. Han är rätt van de här uppgifterna och vann bland annat fjolårets upplaga av det här loppet. Då vann vi från dödens, han kanske är ännu vassare i ryggar men vi får se hur det utvecklar sig och löser sig. Jag har inte riktigt bestämt mig ännu när det gäller bakskorna och vagn, jag brukar variera lite grann efter hur han känns och hur uppgiften ser ut men det är ganska marginell skillnad numera. Han är ett tidigt segerbud när motståndet ser anständigt ut, avslutar Jocke.

Leave a comment