Tre hästar med på Halmstad – en på V75!

jul 8, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har en trio med under lördagen. Här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

7 Gladys Boko (V4-1) har inte riktigt fått kläm på 2140 ännu och har en storlek och ett temperament som passar bättre för kort distans. Formen är annars bra och hon var klart godkänd under elitloppshelgen på fin tid och kom undan med hedern i behåll i E3-kvalet senast, med tanke på distansen. Hon går fortsatt med skor och vi gör inga ändringar. Hon har tidigare varit bättre än 8 Unter Uns i samma lopp, men efter senaste starten får man kanske revidera den uppfattningen för hon var riktigt bra senast och hade varit i E3-finalen om hon inte hade blivit diskad för trängning. Jag lägger ingen värdering i om det var rätt eller inte, det är bedömningsfrågor och små marginaler – jag har blivit friad i tuffare situationer men konstaterar att bedömningarna nog varierar en del från bana till bana. Nu fick båda mina tråkiga lägen och det är risk att vi får backa ner och det är ganska tuffa hästar emot. Jag har svårt att taxera vinstchanserna men det är i alla fall den här typen lopp de ska vara med i. Inga ändringar är planerade heller på Unter Uns.

13 Staro Ironmaid (V75-4) visade fortsatt jättefin form senast och gick vasst efter galopp. Det var lite olycksfall i arbetet och hon har gjort sådär någon gång tidigare också. Hon var lite pigg helt enkelt. Vi gör inga ändringar utan kör barfota runt om igen och hon är inte speciellt knepig och helt ok för lärling tycker jag. Det här är ju ingen lärling i närområdet eller som haft kontakt med hästen tidigare, men det kommer att gå bra. Staro Ironmaid har inte vunnit lopp på ett par år och det är klart att det ska hända något speciellt från spår tretton på V75 om hon ska vinna, men samtidigt har hon höjt sig de senaste månaderna och det finns inga sura tendenser i henne utan det har varit en del stolpe ut, så egentligen är det nog bara en tidsfråga innan hon sitter där. Hon kommer i alla fall göra ett bra lopp, konstaterar Jocke.

Leave a comment