V86 på Vaggeryd ikväll – två hästar.

jun 15, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet åker med två hästar till Vaggeryd.

10 Staro Jersey Side (V86-3) har gått mycket bra på slutet jämfört med tidigare och det har väl huvudsakligen två förklaringar, dels har han höjt sig utan skorna och dels och kanske framför allt har han blivit lugnare jämfört med tidigare. Nu brukar han sig på rätt sätt i loppen och då kommer också framgångarna. Då vågar vi också prova på medeldistans som är fallet ikväll och i det avseendet behöver kanske inte bakspår vara helt iskallt heller bara vi kommer till någorlunda. Vi fortsätter med barfotabalansen och även om det är bra hästar emot så har min gått två 1.12-tider på slutet ganska enkelt och det tyder på visst kunnande ändå.

7 Västerbo Eclair (V86-6) är en spännande häst så klart och jag är nöjd med hans vinter. Nu är det dags för årsdebut och det kan tyckas lite sent, men vi har lite sådana planer att dett passar bra med det upplägget och det vimlar ju inte av lopp för en femåring som tjänat så här mycket pengar om man inte vill gå ut i Guld direkt, och det vill man gärna undvika. Han känns som sagt mycket fin och kommer väl förberedd med två lugnare provlopp och även två tuffare sulkyjobb i 1.15-tempo. Han är inte i form ännu så klart men jag skulle ändå vilja påstå att han känns bättre i år än ifjol, han travar bättre. Tanken är att vi ska starta igång lite lugnt och fint och sedan är tanken att vi ska leta spännande uppgifter i Frankrike åt honom där det är bättre pengar mot sämre motstånd. Jag tror att han skulle passa bra där nere. Vi kör barfota runt om direkt och jag hoppas främst på en fin insats, chansen är svårbedömd och vi fick spår väl långt ut, säger Jocke.

Leave a comment