Stallets chanser under tisdagen på hemmaplan!

jun 7, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

2 Bella the Bomber (lopp 1) är rätt så käck och fin och var duktig i kvalet tycker jag. Hon har ganska lätt för sig och nu känns det som att det är dags att börja starta. Det blev en fin uppgift här med bara sju till start men det är klart att det ändå är svårt att sätta in henne då jag inte kan de andra och jag är osäker på hur vi kommer iväg från spåret även om jag tror att hon sköter sig. Vi har haft en del bekymmer under uppträningen men hon har släppt till bra på slutet och kommer att göra ett ganska bra lopp direkt. Kvalet är det snabbaste hon gått och hon tävlar med skor och vanliga grejer så här i första starten. Vinstchansen är som sagt svårbedömd.

1 Miss Prelong (lopp 3) är fortfarande rätt färsk hos mig men vi vet ju vad hon kan sedan tidigare och hon hade jobbat vettigt för mig innan debuten men det funkade inte riktigt då. Så fort hon fick en häst framför sig började hon krångla och galopperade, hon verkar lite hästrädd snarare än stänkrädd. Jag tycker inte att spåret är riktigt optimalt då jag tror att vi får svårt att hålla ut Caddie Cassandra från start och då är det ju risk för samma beteende och krångel som senast, jag är helt enkelt rädd att hon inte är tillräckligt explosiv första stegen. Hon går med skor nu och vi börjar om lite från början och så får vi hoppas att hon sköter sig. Hon har nog chans om hon funkar och framför allt om det löser sig.

11 Podium (V64-2) har jag inte kört själv på slutet men hästen har känts uppåt i jobben sista veckorna och är på rätt väg. Hon är nog bättre än raden och har kanske platschans om det inte krånglar för mycket. Hon är inte så tokig den här. Inga ändringar känns aktuella så här på förhand och från det här läget.

11 Guideline (V64-4) är bortlottad även han liksom de flesta av mina denna kväll, men sköter annars träningen bra och var fullt godkänd senast. Han fick jaga en häst och när han löst den uppgiften kunde han inte riktigt svara till slut efter att ha dragit fram vinnaren. Jag har förhoppningar om att han ska ha gått framåt lite ytterligare med loppet och vi kör med skor och samma grejer. Vi kan ha viss chans om vi kommer till i loppet, det är bra kurva på hästen. Inga ändringar.

11 Xlnt Conways Class (V64-6) kom bort i ett långlopp senast på V75 och kan bättre än så. Nu blev det ett väldigt tufft lopp det här och då är det dåliga läget extra illa. Han kändes annars lika bra som tidigare senast och jobbar normalt så jag är inte direkt orolig över formen och häst mot häst är han just inte sämre än någon annan här. Inga ändringar.

8 Staro Ironmaid (lopp 10) vinner inte så ofta men gjorde nog sitt bästa lopp hos oss senast, hon svarade för en rejäl avslutning och gick en bra tid. Det är ju typiskt att även hon fick ett dåligt spår, annars börjar hon närma sig en seger. Man kan tycka och tro att hon skulle vara gynnad av ett litet fält här men tyvärr brukar det mest leda till att det blir uppullat och hon behöver tempo. Hon har jättefin form men vi kan ändå inte annat än slåss ur underläge. Inga ändringar.

12 Kingen In Ima (lopp 11) var lite blek i debuten men bättre senast tycker jag. Han kom dock inte till ledningen och det var nog där loppet avgjordes för sedan sprang han och bromsade lite och förstod inte riktigt vad det handlade om och behöver fler lopp. Men han utvecklas hela tiden och jag tror att han ska vara ännu lite vassare nu. Det känns dock som att det inte blev riktigt hans lopp det här så vi får vara med och lära. Han debuterar bakom bilen ikväll men var med och provade för ett par veckor sedan och skötte sig bra, från det här läget spelar det dock ingen roll och det kommer i alla fall att funka bra. Jag har inga segerfunderingar och vi fortsätter som senast, avslutar Jocke.

Leave a comment