Sista infon om alla hästarna på Jägersro ikväll!

jun 14, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet satte dit Alfas da Vinci igår på Färjestad och ikväll laddar vi om med ett helt gäng på hemmaplan, intervjuerna publicerade i samarbete med spelarservice.se.

 9 Poplar Broline (lopp 3) kändes fin senast i minicomebacken och även om det var ett tag sedan han vann så tycker jag att hästen är rätt bra i grund och botten. Allra bäst är han på kort distans och när jag anmälde hit hoppades jag att det kanske skulle kunna vara lite enklare emot eftersom det är lärlingslopp. Min häst är inte svårkörd på något sätt och även om vi fick bakspår så är det i alla fall ett vettigt bakspår. Inga ändringar är aktuella över huvud taget och normalt sett hoppas jag att hästen ska ha gått framåt lite grann med det senaste loppet i kroppen.

 3 Guideline (V64-2) svarade för en ok insats senast utan att riktigt räcka. Jag tycker i alla fall att han kändes väldigt fräsch och fin och nu behöver han bara fler lopp för att utvecklas helt enkelt. Vi har ett bättre läge den här gången och han kliver iväg vettigt så det borde kunna bli en vettig position. Vi kör med skor och samma grejer som vanligt men det är nog främst platschans tills vidare.

 11 Bubba Degato (V64-3) svarade för ett bra lopp senast då han bara fick ge sig mot en bra häst på topptid efter att ha fått ta emot någon tryckare i ledningen under vägen. Han går barfota och maxad igen och ser ut att ha kommit ur det senaste äventyret på bra sätt, så jag tror på en ny fin insats. Nu fick han dock tyvärr det absolut sämsta läget och det är möjligt att det är hans värsta motståndare den här gången – särskilt som värsta konkurrenten fick ett fint läge.

 14 Lord Brodde (V64-4) är ok igång och jag tror inte att han är sämre än tidigt i våras då han vann ett par lopp men dels går det fortare i loppen nu och dels är han lite humörbetonad och ojämn. Nu har vi ett läge som kan vara både bra och dåligt, han hade ett liknande läge näst senast och fick en bra start men det blev då istället en riktigt tung resa. Jag tror att han behöver trilla ner någonstans i ryggar för att prestera som bäst. Han känns i alla fall fortsatt bra i jobben och vi gör inga ändringar.

 5 Rocky Egedal (V64-5) tränar jag inte själv men kan honom väl då jag kör nästan varje gång. Senast galopperade han från start vilket förvånade mig mycket för han kan nästan inte galoppera. Jag har ingen riktigt bra förklaring till varför det blev så men han kändes i alla fall klart bra i övrigt och det är det jag tar med mig – det var inga fel på hästen. Jag har inte hört något från tränaren efter men vi ändrar sällan eller aldrig något och jag tycker att det ska bli spännande. I mina ögon är han ingen utpräglad stayer utan funkar bra även på 2140 meter.

 1 Staro Ironmaid (V64-6) har faktiskt känts riktigt uppåt på slutet och även om hon inte vunnit lopp så är hon bättre än någonsin och i riktig form. Jag skulle inte vilja stoppa in henne i facket för ickevinnare utan det handlar mer om att hon inte haft rätta flytet, det har varit mycket tillfälligheter som spelat in. Jag upplever henne som ganska ojämnt startsnabb och innerspåret är mycket svårbedömt, jag tror kanske inte helhjärtat på ledningen även om det vore intressant, men skulle inte heller våga garantera att vi inte håller upp. Hon är rätt kvick. Vi gör inga ändringar alls och hon borde ha chans om det löser sig.

 5 Imakethecashflow (lopp 10) galopperade senast i ett skede när det gick väldigt fort, jag provade att rycka skorna på henne och skulle inte vilja påstå att det inte fungerade – hon kändes finare än någonsin i provstarterna till exempel, men däremot så blev hon känsligare och jag tror inte att hon skulle ha galopperat med skorna på. Det blev allmänt lite fel senast i den höga tempobilden och från det svåra läget och vi var tvåa på bollen hela loppet kan man säga. Den här gången återgår vi till samma skobalans som hon gått med innan senast och hon har kunnandet för att vinna detta men det var några riktigt fina hästar emot också, avslutar Jocke.

Leave a comment