V86 Solvalla/Åby ikväll – på plats på båda ställena!

maj 4, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet är representerat på båda banorna ikväll:

– 10 Please Mr Please (Åby, lopp 5) har lätt för att göra bort sig vilket är synd eftersom han har bra fart i sig annars. Han jobbar fortsatt bra och det är inga fel på honom, den här gången ska vi prova att ändra huvudlag från stängt till norskt och se om det kan hjälpa till mot felfritt lopp. Jag ligger lite lågt tills han visat bättring och dessutom blev ju läget tråkigt på Åby. Vi kör med skor igen och jag vågar inte tro att det är något för vinnarspelarna.

– 7 Gordonston (V86-1) är en trevlig häst som har två lopp i kroppen nu efter riktigt långt uppehåll, i den första var han riktigt duktig på fin tid och jag hade stora förhoppningar inför andra starten men då fick han sina chanser vingklippta redan innan första sväng och så var den dagen förstörd. Den prestationen blev därför rätt så intetsägande. Han känns annars väldigt fin i jobben, men det gör han alltid så det ska man kanske inte dra så stora växlar på, och läget är ju väldigt tråkigt och inbjuder till vingel. Jag tror att vi får ligga lite lågt även här och jag är nöjd om han är trea-fyra. Vi gör en liten rokad i balansen ikväll och kör barfota fram. Tidigare har vi kört minst barfota bak men bakfötterna är lite slitna och nu kör vi alltså bara barfota fram.

– 2 Gladys Boko (V86-2) har ett bra kunnande men brottas med ett lite vilt temperament. Hon gick en fin tid senast och hakade på bra i snabb avslutning och jag har inget att anmärka på i jobben efteråt heller. Jag hoppas och tror att det kan vara en häst för de riktigt stora årgångsloppen framöver, men hon behöver vara med och lära och få mer rutin innan vi börjar trycka på knapparna. Det blir alltså inga ändringar och det ska bli spännande att se hur hon räcker ikväll. Läget kan vi i alla fall inte klaga på. Vad jag förstår så har resan upp till Stockholm gått bra, men det trodde jag nog också – hon gjorde resan både senast och som tvååring utan anmärkning, avslutar Jocke. 

 

Leave a comment