V86-chanserna ikväll – i samarbete med spelarservice.se

maj 18, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har en intensiv kväll på hemmaplan framför sig.

– Staro Kiss of Fire (lopp 3) galopperade senast men det är nog ingen fara med hästen eller med formen, men det är ingen lätt häst och egentligen ingen riktig lärlingshäst. Nu är det dock lite mer rutinerad driver upp som dessutom lyckats väl med hästen tidigare så jag hoppas att det ska funka. Hästen är bara medelsnabb från start så det finns ju lite risk för vingel, men han är annars gynnad av sprint och vi gör inga ändringar.

– I treårsfinalen har jag tre hästar, jag kör själv 8 Unter Uns (lopp 5), men jag tycker nog att både 6 Podium och 9 Get Lucky Pellini är ungefär lika bra. Kanske är det till och med så att Podium är den som är mest under utveckling av de tre just nu. Hon var väldigt positiv senast tycker jag och dessutom var hon den av mina tre som såg allra vassast ut i ett tuffare förberedande jobb förra veckan inför det här. De tre fick då knalla lite tuffare intervaller i tävlingstempo och löste det snyggt – med lillplusset till Podium. Alla tre går med skor som tidigare samt stängt huvudlag, inga jänkarvagnar eller annat på de här nu.

 11 Fuxa Håleryd (V86-1) gör det vettigt hela tiden och så även på Vaggeryd senast, men hon tappade lite redan i starten och kämpade sedan på så bra hon kunde. Men det är inte riktigt hästen som ska kliva runt stora fält i spåren och den biten ligger väl henne lite i fatet även den här gången som det ser ut eftersom vi hade sådan otur i spårlottningen. Vi kör barfota runt om igen och hon håller fortsatt form i alla fall.

 3 Miss Prelong (V86-5) är väl min bästa chans för kvällen. Jag har haft henne i ungefär sex veckor, sedan den senaste starten ungefär, och allt har varit bra och okomplicerat på vägen. Jag testade henne i ett banjobb i förra veckan inför det här och då fick hon gå 1.18/1600 m på bra sätt och hon har även gått en hel del intervaller så jag skulle nog kalla henne väl förberedd. Hon vann ju V75 överlägset i februari så alla vet ju att hon har farten för att duga bra direkt, men jag skulle nog ändå vilja betrakta det här som ett litet test på var hon står. Vi har inte skruvat upp träningen för fullt ännu ändå utan jag har fokuserat en del på att hålla henne lugn och så då hon haft en del problem med hetsighet tidigare och den biten är jag nöjd med. När det gäller balans och utrustning vill jag hålla det helt öppet faktiskt, hästen har inte ens varit inne på Jägersro sedan hon kom till mig och jag bestämmer mig efter värmning. Det kan bli någon form av barfotabalans direkt och jag kommer troligen att anmäla så och sedan får vi se. Jag hoppas och tror att hon gör ett bra lopp.

 3 Kash´s Cantab (V86-7) provade jag som jag meddelade med ett helstängt huvudlag senast vilket föll väl ut, i kombination med att jag vässade upp honom lite extra i provstarterna fick det avsedd effekt och han hittade ryggen på ledaren som var min ambition, och det var ju inte långt ifrån att det resulterade. Han ser fortsatt fin ut och då vi drog ett perfekt läge på nytt så är målet liknande, att hitta ner i bra ryggar. Vi kör med det helstängda och samma balans igen. Jag tycker att 9 Mr Picolit är rätt jämn med Kash´s Cantab dock, han svarade för en jättefin comeback på svensk mark och har helt ok förutsättningar. Jag valde att köra den andra men det är mest för att han är lite knepig, och dessutom har ju Ingves kört och lyckats bra med Mr Picolit tidigare. Vi kör barfota runt om igen och ändrar inget annat heller på Mr Picolit, avslutar Lövgren.

Leave a comment