V75 Charlottenlund idag!

maj 15, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Det blev en fin seger för stallet med Xlnt Chili Tripel på Åby igår – idag laddar stallet om.

– 1 Springover (lopp 3) håller bra form och han gjorde ett mycket bra lopp senast men fick stryk av en väldigt bra häst. Nu är det bättre distans, medel tycker jag är ett klart plus, men innerspår är fortsatt dåligt då han inte är någon startraket som bekant och han kan inte hålla ledningen. Innerspår på Lunden är i alla fall klart bättre på medeldistans än på kort där det är riktigt svårt att få en snabb start. Formen på hästen är i alla fall riktigt bra och vi kör med skor igen och samma grejer. Med klaff på loppet och om han får chansen så känns han aktuell.

– 4 Racing Mange (V75-3) var riktigt bra i årsdebuten där han satt fast med vinstkrafter, men senast blev det bara fel allting och det loppet är bara att glömma egentligen. Det blev ett mycket märkligt lopp faktiskt. Jag tycker annars att han kändes lika bra som tidigare och med två lopp i kroppen borde formen vara i kommande. Vi har gott om lopp att välja på framöver så ingen riktning är utstakad ännu men det är en spännande säsong vi går in i. Vi kör med skor och precis samma grejer som tidigare.

– 8 Xlnt Conways Class (V75-6) var riktigt duktig senast och håller bra form även han, det har varit okomplicerat efter den senaste starten och det är perfekt med två veckor mellan starterna på honom. Vi kör dessutom barfota runt om som vanligt och egentligen är det inte mycket att tillägga infomässigt på honom här. Däremot tycker jag att 9 Rocky Egedal i det här loppet har bättre chans, honom brukar jag köra och det är en toppstayer. Han blir bara bättre och bättre hela tiden och har en fin uppgift här, avslutar Jocke.

Leave a comment