V75-chanserna på Örebro idag!

maj 7, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har en spännande trio till start i Örebro.

 4 Xlt Chili Tripel (V75-1) var jag väldigt nöjd med senast och även om han var riktigt bra redan ifjol och bland annat var nära att vinna en V75-final så har jag lite förhoppningar om att han kan vara ännu vassare i år. Han har varit fin efter det och vi kör barfota runt om igen, han har fina fötter men jag har hört att Örebrobanan kan vara lite sisådär och han kan vara lite bankänslig – det var på grund av den dåliga banan som han hoppade till slut i ett BC-lopp på Axevalla i höstas. Förhoppningen är att vi inte gör några ändringar alls då han gick optimalt senast. Han är snabb ut och har ett perfekt läge, men även om han har bra statistik i ledningen så handlar det nog mest om att det är enklast så och att han kommit dit en del på sin startsnabbhet, men han har inga attribut som gör att han skulle vara sämre bakifrån eller någon annan position och jag vill därför inte låsa mig vid någon taktik på förhand. Det finns flera attraktiva alternativ.

 2 Kash´s Cantab (V75-3) var lite blek senast efter två vettiga insatser innan det. Nu provar vi lite nytt genom att starta relativt tätt och dessutom ska vi ändra lite och testa ett helstängt huvudlag för första gången i min regi. I övrigt kör vi barfota fram och han kommer förhoppningsvis att vara lite bättre den här gången. Jag tror ändå inte att han kan vinna och optimalt vore om vi kom ner i rygg på Untersteiners häst och den körs i ledningen.

 12 Alfas da Vinci (V75-7) hade en infektion senast som alla vet och dåliga blodvärden konstaterades, men halsen var fin och han blev snabbt frisk. Efter det har han tränat på lite tuffare än vanligt och som det kändes i det sista snabbjobbet så tror jag att han är nära form direkt, säg 95-98% form, och det borde betyda en bra insats. Jag körde 1.14/2000 m med honom med ett slutvarv som var lite snabbare än det första och jag börjar kunna hästen tillräckligt bra för att tycka att den spänst han behöll hela vägen hem indikerar form – även om jobb är jobb och lopp är lopp. Vi kör barfota fram och med samma huvudlag, sedan blir det jänkarvagn på trots voltstart. Det är egentligen inte så passande men vi har inte bråttom iväg ändå och hamnar säkert bland de sista och då spelar det ingen roll. Då har vi större nytta än nackdel av den vagnen. Jag hoppas att han ska leverera bra och då siktar vi på Harpers efter detta, avslutar Jocke.

Leave a comment