V64 på Vaggeryd denna söndag – i samarbete med spelarservice.se!

maj 1, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet tillbringar söndagen i Vaggeryd och så här ser chansvärderingarna ut.

– 7 Staro Jersey Side (lopp 4) började bra men blev sedan lite för laddad och agerade allmänt knepigt. Nu när våren har kommit så har vi dock kunnat lägga om rutinerna så att han går ute hela nätterna och då har han lugnat ner sig igen och är mycket mer harmonisk. Han känns då samtidigt förbättrad i jobben och svarade dessutom för sitt bästa lopp senast så vi är på rätt väg. Jag kan inte motståndet men vi har ett vingelspår och behöver nog lite tur. Inga ändringar är aktuella.

– 11 Fuxa Håleryd (V64-3) är den något bättre chansen av mina två i stoloppet, men det blev ett missförstånd och det kommer att bli körsvensändring här då jag står som företrädare på den andra och inte får köra mot henne. Hur som helst blev det lite för tufft för Fuxa senast och därför har hon fått en liten paus för att ladda batterierna och har tränat klart bra under uppehållet, hon är dessutom väl förberedd och gick 1.15/1600 m nyligen på bra sätt. Senast körde vi barfota runt om och ambitionen är att fortsätta med det även här. Jag hoppas och tror att hon ska räknas. 9 Panic Launcher i samma lopp är inte heller så tokig och det skiljer inte mycket på de här. Hon är snabb i benen och rapp från start så hon hamnar ofta ganska bra på det, och med hennes egenskaper söker vi alltid med ljus och lykta efter passande kortlopp. Det är en helt ok häst att köra för lärling och vi gör inga ändringar.

 1 Spring Moon (V64-4) höll bra i dödens senast och visade fin form, hon är dessutom rätt bra iväg så visst blev det ett intressant läge den här gången. Tjejen som kör är inte så rutinerad men någonstans måste man börja och hon har fina körhänder och är väldigt intresserad av sitt jobb och hästarna. Det är inte hennes passhäst det här men hon känner henne väl och jag tror att det kommer att gå bra. Inte heller här planerar vi några ändringar, jag tycker inte att det är rätt läge att börja laborera när man inte kör själv eller då det som i det här fallet är en orutinerad kusk som kör. Vi får se hur långt det räcker men det såg inte ut som någon helt omöjlig uppgift.

– 7 Bubba Degato (V64-5) var ok i årsdebuten tycker jag, vi körde ganska aktivt och han tog sig ut i andra ut och fullföljde bra till slut. Normalt sett är känslan att han ska ha gått framåt en del med loppet men vi fick ju inget vinstläge precis. Det blir barfota runt om och samma huvudlag och formen är i stigande.

– 7 Xlnt Conways Class (V64-6) galopperade i ledningen under press senast och det var ett olycksfall i arbetet kan man säga. Jag tycker inte heller att barfota runt om var riktigt optimalt och nu åker bakskorna på som näst senast och det ska alltså ses som ett plus. Inte heller här blev läget bakom bilen det bästa men han öppnar rätt bra och vi får se var vi kan slinka ner. Han är inte så tokig för klassen och klaffar det bara lite kan han nog dyka upp där framme, det har han form för i alla fall, avslutar Jocke. 

Leave a comment