Gentlemannadagen med en hel del hästar till start

maj 5, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet startar ett helt gäng idag på hemmaplan – här är infon om dem, i samarbete med www.spelarservice.se.

6 Global Strategy (lopp 1) gjorde en start för oss förra året, men det var lite på uppstuds och vi hade precis fått honom. Nu har han gjort en vinter här och det är dags för comeback, men jag är fortfarande inte helt nöjd med honom. Han är lite ömtålig och skör och stoppas upp med jämna mellanrum av sina fräschörproblem. Han går stadigt framåt i träningen och han har faktiskt gått 1.14/1600 m i provlopp inför det här, men jag är fortfarande inte helt nöjd. Det är i alla fall dags att prova och starta så får vi hoppas på att det är en bra löphäst för i jobben har han alltså inte imponerat helt. Inga ändringar är planerade jämfört med i höstas.

9 Lord Brodde (V64-1) är nog min bästa vinstchans under dagen även om ingen av dem är speciellt het egentligen. Han var fin vid segrarna och har släppt till fint men var ute på lite djupt vatten senast och det var inte så mycket att säga om egentligen, han galopperade tidigt och kom sedan aldrig riktigt in i matchen. Han är dessutom allra bäst i främre träffen och helst ledningen så det är extra komplicerat för honom att göra sig gällande bakifrån. Nu har vi i alla fall ett läge som kunde varit riktigt spännande och passande men han är bara medel ut på sin höjd och dessutom verkar de bra och betrodda där framme så det kanske är svårt att komma till ledningen. Han är i alla fall bra igång och vi gör inga ändringar.

1 Springover (V64-3) blev det fel för senast då loppet blev för ryckigt kört. Han har svårt att hävda sig på kort redan som det är och ska han göra det så behövs jämnt och hårt tempo. Han känns i alla fall fortsatt klart fin och vi kör med skor igen vilket är hans optimala balans, men det är kort distans igen nu och dessutom ett opassande spår då han inte kan hålla upp. Vi behöver alltså mycket tur, men vi hoppas också lite på att han ska ha klivit framåt något med ursotningen senast där han trots allt rekordsänkte ganska rejält.

10 Staro Ironmaid (V64-4) har gått ett par vettiga lopp på slutet och nöter på bra. Hon har dock dragit ett svårt läge samtidigt som de värsta konkurrenterna dragit perfekta lägen så det känns väl inte som någon het vinstchans på förhand. Men hon är jämn och pålitlig och levererar alltid fina avslutningar så vi får hoppas på överpace. Barfota runt om som vanligt och inga konstigheter.

1 Winner´s Wine (V64-5) blev mitt val av två, men mina här är ganska jämna egentligen och det var ganska hugget som stucket. Nu fick han ju dessutom dock det klart bättre läget så då har han nog också bättre chans. Senast hade Winner´s Wine en omöjlig uppgift med tillägg på en häst som kanske var lika bra som honom och den andraplatsen var som en halv seger och han gick en fin tid. Allt verkar fortsatt bra efter den starten och vi gör inga ändringar. Däremot blir det bildebut nu och det blir ju intressant men svårbedömt. Vi har aldrig testat honom bakom bil i något sammanhang men kommer att öva innan tävlingarna. Jag skulle dock bli mycket förvånad om att han är ett spetsbud och därför är vi ju också lite utelämnade. Jag har respekt för Ola Samuelssons häst som är väldigt fin och okomplicerad medan min är mer grön. 8 Guideline i samma lopp är inte heller så tokigt och det var välförtjänt att han fick ta första segern senast. Vi kör med skor och precis samma grejer och vi får hoppas på lite tur från det här läget.

Leave a comment