En häst på V75 Åby – och en i ramloppen.

maj 13, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet styr kosan mot Åby denna V75-lördag och här är senaste nytt i samarbete med spelarservice.se.

4 Xlnt Chili Tripel (V75-6) var jag väldigt nöjd med i lördags och jag hann aldrig vrida ur honom med den sena luckan. Han gick i mål med bra spänst och alla snören kvar, och med tanke på det så tror jag att täta starter rent av kan vara ett plus den här gången och i alla fall
definitivt inget minus. Det ser åter ut att vara ett ganska tufft lopp på pappret men jag tycker ju att min häst har i klassen att göra. Det är kort distans den här gången men min är allround både vad gäller distans och löpning så vi får se hur vi lägger upp det nu, senast släppte jag
välvilligt till en bra häst och fick som sagt aldrig chansen – på Åby får vi ju sannolikt chansen om vi släpper men kommer vi till tät och det inte blir körning så kan det så klart även vara aktuellt att köra i ledningen. Jag tycker kanske inte att min häst är så snabb som det sett ut på slutet men jag gör i alla fall ett rejält försök att komma förbi de invändiga vilket jag tror vi kan lyckas med, så tar vi det därifrån sen. Vi kör barfota och med precis samma grejer som senast. Han borde duga en bit med klaff.

6 Staro Jersey Side (lopp 12) är lite besvärlig mentalt men har hållit sig inom ramarna på slutet och då är han faktiskt inte så tokig. Det blev lite långt mellan starterna senast och det här passar bättre, jag tror att han kommer att vara vassare nu. Förutsättningarna passar dessutom perfekt, voltstart är inte att tänka på och han är lite för pigg för att tävla på andra distanser än kort tills vidare… Senast körde jag inte för fullt från start då det var snabba hästar invändigt, den här gången får vi se. Det såg i alla fall ut som att de värsta konkurrenterna hade fått spår åtta, tio och tolv och det gör det lite spännande. Samma skor och samma utrustning som på slutet, avslutar Jocke.

 

Leave a comment