V64 Kalmar ikväll!

apr 15, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet värmer upp inför V75 på hemmaplan Jägersro med en del hästar på Kalmar, så här berättar Jocke i samarbete med spelarservice.se.

2 Xlnt Conways Class (V64-2) hade stått över lite jobb innan senast och loppet blev dessutom lite utslagsgivande då jag fick svar i spåren när det gick som fortast. Det ebbade ut lite och tävlingspausen gjorde sig påmind helt enkelt. Jag tror nog att han ska ha gått framåt med det loppet och närmar sig formen allt mer. Hästen har hunnit visa kapacitet och jag tycker att uppgiften ser rätt bra ut även om Perssons och Untersteiners är bra. Men fältet är litet och läget är perfekt så vi hoppas att han är med där framme. Inga ändringar.

8 Staro Ironmaid (V64-5) går rätt så bra hela tiden även om hon fortfarande väntar på första segern i min regi. Nu är det kanske lite enklare än senast och dessutom är hon som allra vassast då hon som nu får anfalla bakifrån och spara speeden lite så tillägget är nästan bara positivt i det lilla fältet. Vi har kört barfota runt om på slutet och det är ingen jätteskillnad kanske men ett litet plus är det kanske – i alla fall nu när de andra kör barfota, på vintern gör det mindre. Jag planerar inga ändringar i övrigt

Gonzales Greenwood (lopp 10) gjorde det mesta rätt som tvååring och var både förnuftig och tidig. Nu har han fått en ganska lång vintervila men han har vuxit mycket och ser väldigt rejäl ut. Han är mycket jobbad men inte supervässad och är svår att värdera in. Han borde dock göra en bra prestation direkt i alla fall och det är en häst jag har en del förväntningar på. Vi har kört ett par banjobb över full väg och över 2640 m tillsammans med min bästa treåring Racing Mange, och även med någon 1.12-avslutning så visst kommer han väl förberedd. Fortsatt skor och samma grejer i några starter till i alla fall, säger Joakim.

Leave a comment