Två stycken i V75-finalerna – senaste nytt!

apr 1, 2016   //   by Joakim   //   Blogg  //  No Comments

Stallet har kvalat in två fina hästar till finalerna.

7 Alfas da Vinci (V75-3) var ju jättebra senast, han blev lite för ivrig från start och när han går barfota runt om har han lite närmare till att slå ihop och galoppera i de lägena och det var det som hände senast. Därför kör vi med bakskor på nu och det ser jag alltså som ett plus med de här förutsättningarna, han har möjlighet att komma iväg lite snabbare då utan att för den sakens skull var snabb. Han var i övrigt jättefin senast även om jag inte vet om han speedade så vasst som gjorts gällande, man ska också ha i åtanke att de runt omkring stannade lite till slut också så det kanske såg bättre ut än vad det var, men visst kändes han rapp och fin. Nu är det betydligt tuffare emot och vingelrisk på det så vi slår lite ur underläge och hoppas på tempo. Inga ändringar förutom bakskorna.

4 Springover (V75-6) var bra i försöket och kändes fin även senast men kom inte överens med den lösa banan och jag tar inte så hårt på den insatsen. Allt har varit bra efter den starten och jag är så klart glad att han fick ett bra läge i en så jämn och tuff final. Jag noterade att vi var rankade sjua i Guiden och etta i Travronden så det tyder på att det är ovisst. Trots det fina läget så är min häst knappast något spetsbud då han öppnar ganska medel och jag söker i första hand position. Nu blir det första barfota bak för mig vilket är en plusvariant tror jag, och dessutom kan man väl hoppas på att banunderlaget ska vara lite finare än senast. Springover kan duga med klaff, hoppas Jocke.

Leave a comment